Groeipakket - Kinderbijslag - Kindergeld

Groeipakket: de Kinderbijslag in Vlaanderen

Alle kinderen in Vlaanderen hebben er recht op een Groeipakket. Bij KidsLife ben je zeker dat je Kinderbijslag of Kindergeld in de vorm van het vernieuwde Groeipakket altijd stipt uitbetaald wordt. En we helpen je ook bij het verkrijgen van alle voordelen waar jouw kind recht op heeft.

Wat is het Groeipakket?

Het Groeipakket, de Kinderbijslag in Vlaanderen, is de verzamelnaam voor verschillende premies en toeslagen voor jouw kind:

 • Startbedrag, het vroegere Kraamgeld: eenmalige premie van 1190,68 Euro voor elk kind die in Vlaanderen geboren wordt.
 • Basisbedrag: een vast maandelijks bedrag. Het bedrag hangt af van de geboortedatum en de gezinssituatie.
 • Participatietoeslagen: verzamelnaam voor de Kinderopvangtoeslag, Kleutertoeslag en Schooltoeslag
 • Sociale toeslagen: extra maandelijkse toeslag voor gezinnen met een laag inkomen.
 • Schoolbonus: jaarlijkse toeslag in augustus voor elk kind.
 • Zorgtoeslagen: maandelijkse toeslagen aangepast naar de situatie van jouw kind.Dit kan gaan om de wezentoeslag, toeslag voor kinderen met een beperking en een pleegzorgtoeslag.

Groeipakket aanvragen bij KidsLife?

Goed idee! KidsLife zorgt ervoor dat je maximaal krijgt waarop je recht hebt. Doe vandaag nog een aanvraag en ontvang jouw Groeipakket van KidsLife.

Groeipakket aanvragen

Ontdek waar je recht op hebt!

Wil je graag zelf berekenen hoeveel Groeipakket je maandelijks gaat ontvangen? Maak dan gebruik van onze handige online tool

Bereken zelf

Alles wat je wil weten over het Groeipakket in Vlaanderen

Mijn Groeipakket opvolgen via My KidsLife

Ontvang je Groeipakket van KidsLife? Dan kan je jouw dossier volledig online bekijken en beheren via My KidsLife. De beveiligde omgeving My KidsLife verzamelt alle informatie over jouw situatie.

Ontdek My KidsLife

Uitbetaling van het Groeipakket

Het basisbedrag, aangevuld met de eventuele zorgtoeslagen en sociale toeslag, ontvang je altijd ten laatste de 8ste van de maand.

Het Startbedrag en de verschillende participatietoeslagen ontvang je tussentijds.

Bekijk hier de volledige betaalkalender

Bedragen van het Groeipakket

Het maandelijkse basisbedrag bedraagt 173,20 Euro voor elk kind geboren vanaf 01/01/2019. in de meeste situaties blijven kinderen geboren vóór 2019 hetzelfde maandelijks bedrag ontvangen als vroeger. Hier ontvangt het jongste kind 99,70 Euro, het 2de jongste kind 184,47 Euro en de oudste kinderen 259,49 Euro.

Je kan ook recht hebben op bijkomende toeslagen. Alle verschillende mogelijkheden kan je hier terugvinden.

Verhoogd Groeipakket

Waarom kiezen voor KidsLife?

Tevredenheid

Tevredenheid

Onze klanten geven ons een score van 4 op 5.

Expertise

Expertise

We zorgen elke maand voor een stipte en correcte uitbetaling aan meer dan 400 000 kinderen in België

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Onze KidsLife-adviseurs in jouw buurt zijn makkelijk bereikbaar, ook over de middag kun je telefonisch contact opnemen. En via My KidsLife is jouw dossier 24u/24u online beschikbaar.

My KidsLife

Specifieke Situaties

Zit je in een specifieke situatie. Of is er een wijziging in het gezin? Dat kan invloed hebben op jouw Groeipakket. Bekijk hier de verschillende situaties.

Verschillende situaties in jouw gezin

Specifieke situaties voor jouw kind

Veelgestelde vragen

Het Groeipakket (of de Kinderbijslag) wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
 

Neen, je hoeft ons niet te verwittigen. Wij krijgen alle wijzigingen in je gezinssituatie automatisch door via het rijksregister, nadat het Oekraïense gezin zich op jouw adres heeft geregistreerd.

Het Oekraïens gezin moet wel een aanvraag doen om zelf Kinderbijslag of Groeipakket te ontvangen.

Bekijk hier alle voorwaarden om als Oekraïens gezin recht te hebben op Groeipakket

Ontvang je Kinderbijslag of Groeipakket van KidsLife? Of heb je net een aanvraag gedaan? 
Onze KidsLife-adviseurs staan voor je klaar. Je kan hen bereiken via: 

 1. Contactformulier: op deze manier hebben we onmiddellijk al jouw gegevens en kunnen wij jou snel verder helpen om jouw vraag op te lossen.
   
 2. Telefonisch: de KidsLife-adviseurs helpen je graag telefonisch verder. Om je snel te kunnen helpen hou je best je Rijksregisternummer bij de hand. 
   
 3. My KidsLife: jouw online dossier Kinderbijslag en Groeipakket is 24/24 beschikbaar voor jou. Een wijziging in jouw situatie doorgeven of een attest downloaden? Het kan allemaal.  
   
 4. Kantoor in jouw buurt: waar je ook woont er is altijd een KidsLife kantoor in de buurt. Vind hier het kantoor dicht bij jou. In veel gevallen is langskomen naar een kantoor niet nodig en kunnen we je verder helpen zonder de verplaatsing te maken. 

En dan hebben wij uiteraard een uitgebreid overzicht van veelgestelde vragen waarbij we de vragen van de gezinnen beantwoorden. 

Contacteer jouw KidsLife-adviseur

Er is geen verschil tussen een online aanvraag of papieren aanvraag. In beide situaties gaat jouw KidsLife-adviseur aan de slag om jouw aanvraag zo snel mogelijk te verwerken. 
Een papieren aanvraag die per post wordt bezorgd heeft natuurlijk wel een tragere verwerkingstijd dan een online aanvraag door de distributie van de post. 

Een online aanvraag is niet alleen snel maar ook ecologisch en makkelijk voor jezelf. En je spaart er een postzegel mee uit, dus goed voor je portemonnee. 

Bekijk hier welke aanvraag je kan indienen

Sluit je aan bij KidsLife

Wil je het maximum uit je Groeipakket halen? Kies dan voor KidsLife als uitbetaler.

Wij zorgen ervoor dat je geen enkel voordeel meer mist.

Ik kies voor KidsLife