Opgelet!: Wees aandachtig voor phishing via WhatsApp, SMS en e-mail over Kinderbijslag, Schoolbonus en Groeipakket. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfels over de juistheid van communicatie? Contacteer je KidsLife-adviseur

Participatietoeslagen

De participatietoeslagen zijn een onderdeel van het Groeipakket. De Participatietoeslag is de verzamelnaam voor verschillende soorten toeslagen: de Kinderopvangtoeslag, Kleutertoeslag en de Schooltoeslag. 

Kinderopvangtoeslag

3,36 Euro/dag 

Kleutertoeslag

135,25 Euro/jaar 

Schooltoeslag

Bekijk hier de minimum- en maximumbedragen

Participatietoeslag aanvragen 

Woon je in Vlaanderen?  

Dan hoef je helemaal niets te doen! Je ontvangt reeds Groeipakket van KidsLife, dus wij zorgen ervoor dat je krijgt waarop je recht hebt. Heb je kinderen die naar de kinderopvang gaan, kleuteronderwijs volgen of gewoon schoolgaand zijn, dan onderzoeken wij automatisch het recht op de Kinderopvangtoeslag, Kleutertoeslag en Schooltoeslag. Je moet dus niets aanvragen. 

Woon je niet in Vlaanderen? 

Dan ontvang je momenteel geen Groeipakket. Denk je dat jouw zoon of dochter in aanmerking komt voor de Kinderopvangtoeslag, Kleutertoeslag of Schooltoeslag, dan kan je hier een aanvraag indienen.


Woon je niet in Vlaanderen en gaat jouw kind naar een Nederlandstalige crèche of school in België? Vraag dan hier jouw Kinderopvang-, Kleuter- of Schooltoeslag aan. 

Participatietoeslag aanvragen


Childcare

Kinderopvangtoeslag

Als jouw zoon of dochter naar een Nederlandstalige kinderopvang gaat waarbij je als ouder niet betaalt op basis van jullie inkomsten, dan kan je rekenen op de Kinderopvangtoeslag. Deze kinderopvangtoeslag bedraagt 3,36 Euro per opvangdag.

Lees hier alles over de Kinderopvangtoeslag


toddler allowance

Kleutertoeslag

Kleuters die op of na 1/1/2019 drie of vier jaar worden en tijdig ingeschreven zijn in het Nederlandstalig onderwijs krijgen een toeslag van 135,25 euro per jaar: de kleutertoeslag.

Alles over de Kleutertoeslag


Wat zijn de voorwaarden van de Schooltoeslag?

Schooltoeslag

In bepaalde gevallen hebben kinderen die naar een kleuter-, lagere of secundaire school gaan, recht op de Schooltoeslag. Deze toeslag wordt ook wel selectieve participatietoeslag of Schoolpremie genoemd en is bedoeld voor gezinnen met een lager inkomen. 
Deze Schooltoeslag is anders dan de Schoolbonus waarop elk kind recht heeft. 

Lees hier alles over de Schooltoeslag


Niet gevonden wat je zocht? Wil je graag meer informatie over de participatietoeslagen?

Neem contact met ons op