Veelgestelde vragen

 • Kinderbijslag | Groeipakket

  Wanneer ontvang ik mijn Groeipakket of Kinderbijslag?

  De Kinderbijslag wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
   

 • Startbedrag | Kraamgeld

  Wat met Kraamgeld bij miskraam of doodgeboren kindje?

  Ook een levenloos geboren kind kan recht hebben op het Kraamgeld. Dit doe je in de eerste plaats door aangifte te doen van het levenloos geboren kind bij de gemeente. Duurde de zwangerschap  meer dan 180 dagen, dan is dit zelfs verplicht. Stuur je het verkregen attest op, dan hoef je verder niets meer te doen. 

 • Schooltoeslag

  Tot welke leeftijd heb je recht op de Schooltoeslag?

  We maken een onderscheid tussen kleuter-/lager en secundair onderwijs. Voor deze laatste categorie kan er recht op Schooltoeslag zijn tot het jaar waarin de leerling 22 jaar wordt. Voor BuSO en HBO5 Verpleegkunde is er geen leeftijdsbeperking. 

  De Schooltoeslag of Schooltoelage in het Hoger Onderwijs dien je aan te vragen bij de Vlaamse Overheid

 • Schooltoeslag

  Wat is het verschil tussen de Schooltoeslag en de Schoolbonus?

  De Schoolbonus staat voor de schoolpremie (of schooltoelage) voor alle gezinnen met kinderen en wordt automatisch door KidsLife betaald in augustus, samen met de kinderbijslag van de maand juli.

  De Schooltoeslag is een extra bedrag, bedoeld voor gezinnen met lage inkomens. Hij wordt voor het einde van het jaar automatisch uitbetaald door KidsLife aan alle gezinnen die hier recht op hebben.

 • My KidsLife

  Hoe werkt itsme?

  Itsme is een app op jouw smartphone die geldt als digitale ID. Je kan dit gebruiken om veilig in te loggen op jouw persoonlijk portaal voor jouw Groeipakket. Op de website van Itsme kan je een account aanmaken

 • My KidsLife

  Ik heb geen Rijksregisternummer. Hoe kan ik inloggen op My KidsLife?

  Woon je in België? Dan is de enige optie om in te loggen op het klantenportaal via Itsme, eID-lezer of een token. Wil je graag weten hoe je dit doet? Bekijk het Helpcentrum van CSAM.  
  Woon je in het buitenland en heb je geen Belgisch Rijksregisternummer, dan kan je een account aanmaken. Zo kan je zonder zorgen je eigen dossier kinderbijslag of Groeipakket bekijken. 

 • My KidsLife

  Waarom is mijn dossier afgesloten in My KidsLife?

  • Je hebt geen rechtgevende kinderen meer 

  • Je bent niet langer klant bij KidsLife 

  • Je bent verhuisd van de ene regio naar de andere.  

  • Je ontvangt niet langer de kinderbijslag of Groeipakket. 

  • Je bent overgeschakeld van Kinderbijslag naar Groeipakket door een nieuwe geboorte, wijziging in ouderlijk gezag. In veel gevallen kan je ook onmiddellijk jouw nieuw dossier raadplegen.  

 • My KidsLife

  Waarom kan ik mijn rekeningnummer niet wijzigen in My KidsLife?

  Woon je in Vlaanderen? 
  Als je als begunstigde bijvoorbeeld in budgetbeheer of collectieve schuldenregeling zit, dan heb je geen mogelijkheid om je bankrekeningnummer te wijzigen.  
  Om het rekeningnummer van storting Groeipakket te wijzigen, dan kan je als begunstigde dit enkel doen als je de jongste bent binnen jouw begunstigde kern. Wanneer de begunstigde kern uit 2 personen bestaat, dan is dit telkens de ouders van het kind.  
  Bestaat jouw begunstigde kern uit 2 personen, dan kunnen beide personen wel hun eigen rekeningnummer wijzigen waarop een mogelijkse sociale toeslag wordt gestort.  
   
  Woon je in Brussel of Wallonië? 
  Als bijslagtrekkende kan je makkelijk jouw rekeningnummer waarop wij kinderbijslag storten aanpassen. Dit is niet mogelijk wanneer je bijvoorbeeld in budgetbeheer of collectieve schuldenregeling bent. Heb je vragen over jouw specifieke situatie, neem dan contact op met onze KidsLife adviseurs

 • My KidsLife

  De bedragen in My KidsLife zijn niet correct

  De historiek van de betalingen Kinderbijslag en Groeipakket komen overeen met de stortingen die KidsLife deed. Het bedrag voor de toekomstige betaling in Brussel of Wallonië is de huidige situatie van jouw dossier. Het is dus mogelijk dat jouw dossier nog niet aangepast is naar de recentere informatie die mogelijks al doorgaf. 
  Voor Vlaanderen zullen wij binnenkort ook een overzicht kunnen geven van alle toekomstige betalingen zoals kraamgeld, kleutertoeslag, gezinsbijslag, kinderopvangtoeslag en de schooltoeslagen. 

 • My KidsLife

  Ik heb geen toegang tot My KidsLife

  Je hebt enkel toegang als je een van de begunstigden bent in Vlaanderen of een bijslagtrekkende in Brussel en Wallonië. Wens je toch graag informatie over het dossier van jouw kinderen, neem dan contact op met onze KidsLife-adviseurs