Wil je graag deel uitmaken van ons KidsLife team? We hebben nieuwe vacatures voor een Teamleader en Klantenadviseurs. Meer info hier.

KidsLife: Uitbetaler Groeipakket voor elk gezin

Ik ben zwanger

Startbedrag

Startbedrag aanvragen Alles over Startbedrag
Overstappen of Nieuw in België

Groeipakket

Groeipakket aanvragen Alles over het Groeipakket

Ontdek waar je recht op hebt

Bij KidsLife ontvang je altijd waarop je recht hebt! Wij gaan actief op zoek om jou het hoogst mogelijke bedrag Groeipakket uit te betalen.

Wil je zelf berekenen waar je recht op hebt? Dat kan via onze handige simulatietool.

Bereken hier

Waarom kiezen voor KidsLife?

Tevredenheid

Tevredenheid

Onze klanten geven ons een score van 4,5 op 5

Expertise

Expertise

We zorgen elke maand voor een stipte en correcte uitbetaling aan meer dan 400 000 kinderen in België

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Onze KidsLife adviseurs zijn makkelijk bereikbaar, ook over de middag. En via My KidsLife is je dossier 24u/24u online beschikbaar.

4,5/5
4,5/5
Onze klanten geven onze dienstverlening een score van 4,5 op 5.

Goeie morgend, jullie zijn altijd zeer vriendelijk, duidelijk en altijd zeer snel in het verwerken van administratie. Mocht iedereen in de wereld zo vriendelijk zijn als jullie medewerkers zal onze wereld er helemaal anders uit zien ! Hartelijk dank daarvoor

Maya L

21/03/2023

Betaalbaar geluk: handige tips van KidsLife

Of je nu aanstaande ouder bent of al enige ervaring hebt: financieel komt er heel wat bij kijken. Welke premies zijn er? Heb je recht op tegemoetkomingen? Hoe hou je het allemaal betaalbaar? Allemaal vragen waar wij je graag bij helpen. Op deze pagina vind je alles voor betaalbaar geluk. Van concrete tips hoe je kan besparen op kinderspullen tot een overzicht van premies.
De impact van het Kadastraal Inkomen op je Sociale Toeslag

De impact van het Kadastraal Inkomen op je Sociale Toeslag

Sinds 01 november 2023 mag je Kadastraal inkomen in Brussel niet meer bedragen dan 2000 euro om je recht op de Sociale Toeslag te kunnen behouden. Meer informatie vind je hier.
naar meer info
Belgische Kinderbijslag voor Nederlanders

Belgische Kinderbijslag voor Nederlanders

Wonen of werken in België? Dan heb je recht op Belgische Kinderbijslag. Ontdek er alles over bij KidsLife, het Belgische Kinderbijslagfonds.
meer info
Mijn Groeipakket is verhoogd?

Mijn Groeipakket is verhoogd?

Je Groeipakket kan verhogen door een indexatie of een recht op een supplement. Ontdek hier meer.
Groeipakket verhoging

Meer weten over KidsLife

KidsLife is een nationaal Kinderbijslagfonds. KidsLife zorgt ervoor dat je niets mist. Je kan op ons rekenen voor een vlotte uitbetaling van je Groeipakket. Op tijd en correct. Maar zie ons gerust ook als een partner van jou en je gezin op financieel vlak. Heb je vragen over de Groeipakket? Twijfel je tussen een crèche of een onthaalmoeder? Vraag je je af wat kraamzorg kost? Dan helpen wij je graag verder.

Over KidsLife

Overstappen naar KidsLife

Ontvang je nog geen Groeipakket van KidsLife? Wist je dat je je Groeipakket uitbetaler zelf kan kiezen? Mis geen enkel voordeel meer en sluit je vandaag aan bij KidsLife

Stap nu over naar KidsLife

Veelgestelde vragen

Het Groeipakket (of de Kinderbijslag) wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
 

KidsLife ontvangt alle informatie van de Vlaamse Overheid. Op basis van deze informatie betalen wij automatisch de Schooltoeslag of Selectieve Participatietoeslag (SEPAR) uit. Wanneer je deze toeslag ontvangt hangt dus af van verschillende factoren. De betaling van deze Schooltoeslag kan vanaf eind augustus tot december

De uitbetaling van de Schooltoeslag is afhankelijk van de volledigheid van de gegevens die wij ontvangen van de Vlaamse Overheid

Opgelet: In elke situatie moet je geen aanvraag indienen! Ontvang je reeds Kinderbijslag of Groeipakket van KidsLife? Wij zorgen dat alle gezinnen die recht hebben op de Schooltoeslag, dit automatisch ontvangen. Handig toch?

Een attest van Kinderbijslag en Groeipakket kan je online aanvragen via My KidsLife, het online klantenportaal van KidsLife.

Download hier een attest via My KidsLife

Kindje op komst? Elk kind dat geboren wordt, moet van in het prille begin alle kansen krijgen. Om de ouders daarbij te ondersteunen, heeft elk kindje dat geboren wordt recht op een Startbedrag, ook wel Kraamgeld of Geboortepremie genoemd.

Startbedrag is de nieuwe naam voor het Kraamgeld en Geboortepremie voor alle kinderen die in Vlaanderen geboren worden of er binnen de 2 maanden na geboorte hun verblijfplaats hebben.

Startbedrag aanvragen is makkelijk. Via onze handige online tool heb je al een aanvraag gedaan binnen de 4 minuten! 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Hoe kunnen wij jou helpen?

Onze KidsLife adviseurs staan voor je klaar!

+3278482345 Elke werkdag tussen 8u30 - 17u
Contacteer Ons