Waarmee kunnen wij je helpen?

Bekijk onze veelgestelde vragen

Wanneer ontvang ik mijn Groeipakket of Kinderbijslag?

Het Groeipakket (of de Kinderbijslag) wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
 

Wanneer wordt de Schooltoeslag uitbetaald?

KidsLife ontvangt alle informatie van de Vlaamse Overheid. Op basis van deze informatie betalen wij automatisch de Schooltoeslag of Selectieve Participatietoeslag (SEPAR) uit. Wanneer je deze toeslag ontvangt hangt dus af van verschillende factoren. De betaling van deze Schooltoeslag kan vanaf eind augustus tot december

De uitbetaling van de Schooltoeslag is afhankelijk van de volledigheid van de gegevens die wij ontvangen van de Vlaamse Overheid

Opgelet: In elke situatie moet je geen aanvraag indienen! Ontvang je reeds Kinderbijslag of Groeipakket van KidsLife? Wij zorgen dat alle gezinnen die recht hebben op de Schooltoeslag, dit automatisch ontvangen. Handig toch?

Wat is de maximumleeftijd van de Kinderbijslag of Groeipakket?

Tot en met de leeftijd van 18 jaar is er zonder voorwaarden recht op kinderbijslag of Groeipakket. In Wallonië is er in sommige gevallen zelfs een automatisch recht op kinderbijslag tot de leeftijd van 21 jaar. Daarna kan er nog tot de leeftijd van 25 jaar recht zijn onder bepaalde voorwaarden.

Recht op kinderbijslag of Groeipakket na de leeftijd van 18 jaar

Na de leeftijd van 18 jaar hangt het verder recht af van gevolgde studies. Ook als de jongere niet verder studeert, kan er nog recht zijn op Groeipakket of kinderbijslag:

  • In Vlaanderen voor een beperkte periode van 12 maanden als schoolverlater.
  • In Wallonië en Brussel voor een periode van 1 jaar bij inschrijving als werkzoekende bij Actiris (Brussel) of de FOREM (Wallonië)

25 jaar: einde van het recht op Groeipakket of Kinderbijslag

Er is maximum recht op Groeipakket en Kinderbijslag  tot en met de maand van de 25ste verjaardag. De laatste storting zal dus plaatsvinden aan het begin van de maand volgend op de 25ste verjaardag. Ook als de jongere nog verder studeert of als de periode van schoolverlater of werkzoekende nog niet voorbij is, is het recht op Groeipakket of Kinderbijslag onherroepelijk voorbij.

KidsLife betaalt graag tot het einde van het recht jouw Kinderbijslag of Groeipakket! Ontvang je dit nog niet van KidsLife? Vraag de betaling dan nu aan! 

Ik wil overstappen naar KidsLife

 

Hoe kan ik mijn rekeningnummer van de stortingen Kinderbijslag of Groeipakket wijzigen?

Als klant van KidsLife, kan je makkelijk het rekeningnummer waarop de Kinderbijslag en het Groeipakket wordt gestort aanpassen op My KidsLife, jouw online dossier.
Jouw rekeningnummer schriftelijk doorgeven kan ook! Het document om een nieuw rekeningnummer door te geven kan je hier terugvinden
Wil je nog op een andere manier jouw rekeningnummer doorgeven? Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur.

Kan ik online een attest aanvragen van de Kinderbijslag/Groeipakket

Een attest van Kinderbijslag en Groeipakket kan je online aanvragen via My KidsLife, het online klantenportaal van KidsLife.

Download hier een attest via My KidsLife


Niet gevonden wat je zocht? Vraag het aan een KidsLife-adviseur

Bel ons

+32 78 48 23 45

Vlaanderen

Maandag 8u30u - 13u
Dinsdag 8u30u - 13u
Woensdag 8u30u - 17u
Donderdag 8u30u - 17u
Vrijdag 8u30u - 15u

Brussel & Wallonië

Maandag 8u30u - 17u
Dinsdag 8u30u - 17u
Woensdag 8u30u - 17u
Donderdag 8u30u - 17u
Vrijdag 8u30u - 15u

Contactformulier

Contacteer ons

 

Kom langs

Vind een kantoor in jouw buurt via onze handige kantoorzoeker.

Heb je vragen over jouw dossier Groeipakket in Vlaanderen? Dan kan je terecht in onze kantoren of bij Huizen van het Kind tijdens één van onze zitdagen. Zoek hier een Huis van het Kind in jouw buurt

Of vind het antwoord via onze website.

Ga naar het overzicht van de veelgestelde vragen