Geluk begint met je Kinderbijslag

Geluk begint met je Kinderbijslag en Groeipakket, ook wel gekend als kindergeld.  

Alle kinderen in Vlaanderen hebben recht op het Groeipakket. Woon je in Brussel of Wallonië dan heb je recht op de Kinderbijslag. Op welke bedragen kinderbijslag en toeslagen je recht hebt, is dus volledig afhankelijk van waar je woont. 

Wil je graag weten hoeveel Kinderbijslag of Groeipakket je kan ontvangen? Bereken hier de bedragen zelf. 

Wil jij klant worden bij KidsLife? Dan ben je zeker dat je Kinderbijslag of Kindergeld of in de vorm van het vernieuwde Groeipakket altijd stipt uitbetaald wordt. En we helpen je ook bij het verkrijgen van alle voordelen waar jouw kind recht op heeft. 

Kinderbijslag of Groeipakket aanvragen


Kinderbijslag wordt Groeipakket in Vlaanderen

Kinderbijslag wordt Groeipakket in Vlaanderen 

Startbedrag en Basisbedrag Kinderbijslag 

Het Groeipakket is de nieuwe naam voor de Kinderbijslag in Vlaanderen. In het Groeipakket (vroeger ook wel kinderbijslag of kindergeld genoemd) zitten twee vaste bedragen. Ze gelden zonder meer voor elk kind dat in Vlaanderen gedomicilieerd is: 

Startbedrag, voor elke geboorte of adoptie 

1190,68 Euro 

Basisbedrag per maand*

171,49 Euro *

* in de meeste situaties blijven kinderen geboren vóór 2019 hetzelfde bedrag ontvangen als vroeger 


Verhoogde Kinderbijslag in Vlaanderen 

Naast de vaste bedragen zijn er ook een aantal toeslagen. Zo is er een Sociale Toeslag voor de gezinnen met lage inkomens. Ook de Zorgtoeslagen ondersteunen gezinnen die hier nood aan hebben. Er is een wezentoeslag, pleegzorgtoeslag en toeslag voor kinderen met specifieke ondersteuningsbehoefte.

Kijk hier of je recht hebt op verhoogde Kinderbijslag

Participatietoeslagen in Vlaanderen 

De verschillende Participatietoeslagen komen naast de maandelijkse Kinderbijslag. Je hebt er recht op als jouw zoon of dochter naar een Nederlandstalige school of kinderopvang gaat. 
Als je in Vlaanderen woont dan moet je deze toeslagen niet aanvragen, KidsLife zorgt ervoor dat elk gezin krijgt waarop het recht heeft. Dit zijn alle Participatietoeslagen: 

Kinderopvangtoeslag: wie gebruik maakt van Nederlandstalige kinderopvang in Vlaanderen of Brussel, kan rekenen op een kinderopvangtoeslag van 3,43 per kind, per opvangdag.  

De Kleutertoeslag: kleuters van 3 die ingeschreven zijn in het Nederlandstalig onderwijs en kinderen van 4 jaar die ingeschreven blijven en voldoende aanwezig zijn op school, krijgen 137,96 euro extra per jaar. 

De Schooltoeslag: vanaf het schooljaar 2019-2020 automatische betaling van de vroegere schooltoelage als jouw kind en gezin voldoet aan de voorwaarden. 

Kom alles te weten over het Groeipakket


Wil je graag dat KidsLife jouw Kinderbijslag betaalt?

Ik wil klant worden bij KidsLife!


Daarnaast voorzien we verhoogde kinderbijslag voor de gezinnen met kinderen die een extra toeslag kunnen gebruiken. Zo is er de wezenbijslag en de mindervaliditeitstoeslag.  
Ook de gezinnen met een laag inkomen hebben mogelijk recht op een verhoogde kinderbijslag in de vorm van inkomsten gebonden toeslag.

Bekijk de Kinderbijslag in Brussel


Wil je graag klant worden bij KidsLife en genieten van een correcte en stipte uitbetaling van jouw Kinderbijslag?

Ja! Ik wil klant worden bij KidsLife


Kinderbijslag in Wallonië

Kinderbijslag in Wallonië

Kraamgeld, voor elke geboorte of adoptie 

1238,82 Euro 

Basisbedrag, per maand 

 

0 – 17 jaar 

174,56 Euro 

18 – 24 jaar 

185,82 Euro 

De Kinderbijslag in Wallonië bestaat uit 3 vaste bedragen zoals: 

  • Kraamgeld: eenmalige premie van 1238,82 Euro bij elke geboorte of adoptie.
  • Basisbedragen Kinderbijslag: iedere maand afhankelijk van de leeftijd en gezinssituatie
  • Schoolpremie: jaarlijkse toeslag in augustus afhankelijk van de leeftijd van de kinderen; 

Sommige gezinnen hebben ook recht op een verhoogde Kinderbijslag . Zo kunnen kinderen met een beperking in Wallonië recht hebben op een toeslag. Ook waalse gezinnen met lage inkomens, eenoudergezinnen of grote gezinnen hebben mogelijk ook recht op een Sociale Toeslag.

Ontdek de Kinderbijslag in Wallonië


Heb je vragen over de Kinderbijslag? Of wil je graag klant worden bij KidsLife? Bekijk hier wat je allemaal moet doen om een aanvraag in te dienen

Ik wil klant worden