Onze kantoren zijn gesloten op maandag 29/5 en uitzonderlijk op vrijdag 2/6.

TOESLAGEN - DEFINITIE - VOORWAARDEN

Kinderbijslag in België

Geluk begint met je Kinderbijslag en Groeipakket, ook wel gekend als kindergeld.
Alle kinderen in Vlaanderen hebben recht op het Groeipakket. Woon je in Brussel of Wallonië dan heb je recht op de Kinderbijslag. Op welke bedragen kinderbijslag en toeslagen je recht hebt, is dus volledig afhankelijk van waar je woont.

Wist je dat we deze pagina ook in andere talen beschikbaar hebben? Bekijk het hier

Groeipakket in Vlaanderen

Groeipakket in Vlaanderen

Groeipakket in Vlaanderen
Kinderbijslag in Brussel

Kinderbijslag in Brussel

Kinderbijslag in Brussel
Kinderbijslag in Wallonië

Kinderbijslag in Wallonië

Kinderbijslag in Wallonië
Wat is Kinderbijslag ?

Wat is Kinderbijslag ?

De Kinderbijslag (in Vlaanderen Groeipakket genoemd) is een voordeel dat voorzien wordt door de Belgische Sociale Zekerheid.  Het is een financiële tegemoetkoming die er voor zorgt dat de kosten voor de zorg en de opvoeding van je kindje minder zwaar doorwegen op je gezinsbudget! De kinderbijslag wordt maandelijks uitbetaald en er zijn ook toeslagen die jaarlijks betaald worden.

Het bedrag dat je krijgt kan verschillen afhankelijk van waar je woont. Ook de voorwaarden kunnen anders zijn of je nu in Vlaanderen, Brussel of Wallonië woont.

De Kinderbijslag bestaat uit:

Hoe vraag ik mijn kinderbijslag aan?

Woon of werk je in België? Dan kan je recht hebben op kinderbijslag! Je kinderbijslagfonds kies je zelf, ongeacht in welke sector of bij welke werkgever je werkt. KidsLife is een erkende uitbetaler van kinderbijslag in alle 3 regio’s. We zijn je partner doorheen de volledige kindertijd: Al 2 maanden voor de geboorte kunnen we het Startbedrag of het kraamgeld uitbetalen. Daarna blijven we je gids bij alle fasen in het leven van je kind. Van de kleuterschool, tot de eerste stappen op de arbeidsmarkt, tot de leeftijd van 25 jaar.

KidsLife zorgt er steeds voor dat je alle voordelen krijgt waar je recht op hebt!

Vraag hier je Kinderbijslag aan

Hoeveel bedraagt de kinderbijslag ?

Wil je graag jouw Groeipakket, Kinderbijslag of Kindergeld berekenen? Via onze handige online tool kom je onmiddellijk te weten waarop je recht hebt! Het basisbedrag is er voor elk kind. Maar ontdek ook op welke premies en toeslagen jouw gezin recht heeft.

Bereken hier je Kinderbijslag
Welke bedragen Kinderbijslag zijn er voor elk gezin?

Welke bedragen Kinderbijslag zijn er voor elk gezin?

Alle gezinnen hebben recht op het kraamgeld, het basisbedrag en de leeftijdstoeslag. Zodra je aangesloten bent bij KidsLife kunnen de betalingen beginnen ! Check onze handige betaalkalender om te weten wanneer je kinderbijslag op je rekening staat.

Hoeveel bedraagt het basisbedrag? 

Het basisbedrag is kinderbijslag dat je elke maand krijgt. Net als loon, wordt het betaald voor de voorbije maand.

Bijvoorbeeld : De kinderbijslag van juli wordt begin augustus betaald.

Het bedrag stijgt naargelang de leeftijd van je kind en varieert van ongeveer 98 Euro tot 298 Euro.

Als je al het kraamgeld hebt aangevraagd moet je geen nieuwe aanvraag doen om ook de Kinderbijslag  te ontvangen. Ga langs bij de Dienst Bevolking van je gemeente en laat je kindje registreren! Daarna wordt alles voor je geregeld. Je gemeente verwittigt KidsLife en KidsLife start automatisch met de betaling van de maandelijkse kinderbijslag.

Ontdek op welk basisbedrag je recht hebt

Je kraamgeld is ook een deel van je kinderbijslag

De geboorte of komst van een kind is een feest waarop men zich moet voorbereiden - en dat kost geld! Net als andere organisaties zoals het ziekenfonds betaalt KidsLife een Startbedrag uit om ouders te helpen. Je kan het aanvragen vóór de geboorte. Zo kan het worden uitbetaald na de eerste 5 maanden zwangerschap! 

Kom alles te weten over het Startbedrag

Wanneer wordt de Kinderbijslag betaald?

Het algemeen principe is dat de Kinderbijslag altijd wordt gestort de 8ste van de maand. Valt de 8ste van de maand toevallig in een weekend, dan betalen wij de laatste werkdag voor het weekend.

Bekijk de betaalkalender

Het bedrag van de kinderbijslag hangt af van de regio

De regio die de kinderbijslag betaalt wordt bepaald door de woonplaats van het kind. (Of de werkplek in België, als het gezin in het buitenland woont). Elke regio hanteert haar eigen bedragen en voorwaarden voor de kinderbijslag. 
 

Sluit je aan bij KidsLife voor jouw Kinderbijslag

Bij KidsLife zorgen we ervoor dat je niets mist!
Je krijgt een stipte en correcte uitbetaling van alle premies en toeslagen.  En we hebben handige budgettips voor jou. Het resultaat? Onze klanten zijn zeer tevreden en geven ons een gemiddelde beoordeling van 4,5 op 5. 
Mis geen enkel voordeel meer voor jouw gezin en sluit je aan bij KidsLife

Vraag je Kinderbijslag aan

Waarom kiezen voor KidsLife als Kinderbijslagfonds?

Tevredenheid

Tevredenheid

Onze klanten geven ons een score van 4 op 5

Expertise

Expertise

We zorgen elke maand voor een stipte en correcte uitbetaling aan meer dan 400 000 kinderen in België

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Onze KidsLife adviseurs zijn makkelijk bereikbaar, ook over de middag. En via My KidsLife is je dossier 24u/24u online beschikbaar.

Hoe zit het met mijn Kinderbijslag in mijn situatie?

Bevind je je in een specifieke situatie? Of is er een wijziging in je gezin? Dat kan invloed hebben op jouw Groeipakket. Bekijk hier de verschillende situaties.

Verschillende situaties in jouw gezin

Specifieke situaties voor jouw kind

Veelgestelde vragen

Het Groeipakket (of de Kinderbijslag) wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
 

Als (toekomstige) ouder kan je zelf je Kinderbijslagfonds kiezen.
Dit is dus niet afhankelijk van je werkgever, jouw ouders of mutualiteit. 

Ontvang je nog geen Kinderbijslag of Groeipakket dan kan je deze keuze maken als je een aanvraag indient.
Bekijk hier waarom kiezen voor KidsLife als Kinderbijslagfonds een goed idee is.

Ontvang je al Kinderbijslag of Groeipakket? Dan heb je al een Kinderbijslagfonds of uitbetaler. Is deze uitbetaler toevallig KidsLife? Dan zit je goed!
Ontvang je het maandelijks bedrag niet van KidsLife, dan kan je vragen om over te stappen.
Overstappen is makkelijk en snel, zonder onderbreking van de betaling.

Doe hier je aanvraag

Ben je zwanger? Proficiat alvast. Heb je nog geen kinderen, dan is het nu de moment om een Kinderbijslagfonds te kiezen. We maken het je makkelijk! Het Startbedrag en Groeipakket aanvragen tijdens zwangerschap doe je snel hier

Er is geen verschil tussen een online aanvraag of papieren aanvraag. In beide situaties gaat jouw KidsLife-adviseur aan de slag om jouw aanvraag zo snel mogelijk te verwerken. 
Een papieren aanvraag die per post wordt bezorgd heeft natuurlijk wel een tragere verwerkingstijd dan een online aanvraag door de distributie van de post. 

Een online aanvraag is niet alleen snel maar ook ecologisch en makkelijk voor jezelf. En je spaart er een postzegel mee uit, dus goed voor je portemonnee. 

Bekijk hier welke aanvraag je kan indienen

Doe je een aanvraag Startbedrag of Groeipakket? Dan vragen wij de aanvraag te ondertekenen, ook online. Zo kunnen wij jouw identiteit bevestigen. Het is ook belangrijk voor jouw eigen veiligheid, zo zorgen we er namelijk voor dat niemand een aanvraag kan indienen in jouw naam. 
De handtekening kan je plaatsen met je vinger (op je smartphone) of via je muis op je computer. Het is net zoals je tekent voor een postpakketje. 

Doe hier jouw aanvraag

Wijzigingen Groeipakket in januari 2023

Wijzigingen Groeipakket in januari 2023

Je hebt het misschien al horen vallen in de media. Het Groeipakket, de Kinderbijslag in Vlaanderen, was de hoofdrolspeler in de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering.
Wijzigingen Groeipakket in januari 2023
Ik ga verhuizen

Ik ga verhuizen

Verhuizen binnen België? Naar een andere regio? Of naar het buitenland? Bekijk hier de impact voor de betaling van jouw Kinderbijslag en Groeipakket.
Ik ga verhuizen
Ik ben zwanger

Ik ben zwanger

Je bent zwanger! Proficiat! Je hebt mogelijk al kinderen en weet wat je te wachten staat, of het is je eerste kindje. In beide gevallen staan er 9 emotionele maanden op de planning. KidsLife is er al graag vanaf het prille begin met deze handige tips. Zo mis je geen enkel voordeel tijdens het project baby.
Ik ben zwanger
Niet gevonden wat je zocht?

Niet gevonden wat je zocht?

Vraag het aan een KidsLife adviseur

Contacteer Ons