Onze kantoren zijn gesloten op maandag 29/5 en uitzonderlijk op vrijdag 2/6.

Mijn kind gaat (voor het eerst) naar school

Je weet niet meer zo goed wie de meeste zenuwen heeft voor de eerste schooldag jij of je scholier. Elk kind beleeft deze eerste schooldag anders. Zowel de school als de ouders spelen uiteraard een belangrijke rol in de beleving.
Ook financieel kan de eerste schooldag een gat in de gezinsbegroting slaan. Gelukkig hebben wij een aantal makkelijke budget tips en premies voor de eerste schooldag.
Kleutertoeslag: een extra premie voor kleuters in Vlaanderen

Kleutertoeslag: een extra premie voor kleuters in Vlaanderen

Starten in de kleuterschool is een grote stap. Ook heb je een aantal (onvoorziene) kosten die je waarschijnlijk moet maken: een nieuwe boekentas, een waterdichte regenjas en een nieuwe drinkfles.

Als je kind start in een Nederlandstalige kleuterschool in Vlaanderen of in Brussel, dan ontvang je van KidsLife een Kleutertoeslag. Deze handige premie zorgt voor een goede financiële start in de Kleuterschool.

Extra tips nodig voor een vlotte start in de Kleuterklas? Bekijk het hier.

Eerste schooldag: bespaar op kinderspullen.

Staat jouw verlanglijst (of die van je kleine student) vol met spullen voor het nieuwe schooljaar? Of kreeg je van de school al een boodschappenlijstje? We maakten een handig overzicht van verschillende manieren om te besparen op deze kinderspullen.

Bekijk hier de handige tips

Schoolbonus: extra Kinderbijslag voor elk kind begin augustus.

Begin augustus heeft elk kind in België recht op een extra toeslag: de schoolbonus.
De naam is verwarrend want ook als je kind (nog) niet naar school gaat heb je recht op deze schoolpremie.
Het bedrag is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en waar je woont (Vlaanderen – Brussel of Wallonië).

Bekijk hier alles over deze Schoolbonus

"Naar school gaan maakt je kind gelukkig!"
Na die huilbui op de eerste schooldag is het moeilijk te geloven, maar naar school gaan maakt je kinderen echt gelukkig. Steven Gielis legt uit waarom dit zo is.

Steven Gielis

10/11/2022

Waarom naar school gaan kinderen gelukkig maakt?

Kinderen gaan weer naar school, en dat is goed. Niet elk kind kan thuis even goed leren. Kinderen snakken ernaar om hun vriendjes en leeftijdsgenoten te zien op school. Ook de structuur die school hen geeft, doet hen goed. Om tijdens de vakanties de druk weer van de ketel te halen.

Ontdek het hier
Heb ik recht op een Schooltoeslag, Studiebeurs of Studietoelage?

Heb ik recht op een Schooltoeslag, Studiebeurs of Studietoelage?

Als jouw kind naar school gaat, dan is er een mogelijkheid dat je recht hebt op een Schooltoeslag of Studietoelage. De premies zijn verschillend en de voorwaarden hangen af van de regio waar je woont met jouw kinderen.

Ik woon in Vlaanderen

Tot en met secundair onderwijs kan er recht zijn op een Schooltoeslag als jouw gezin voldoet aan de voorwaarden EN als je kind naar een Nederlandstalige school gaat in Vlaanderen of Brussel.

Als je in Vlaanderen woont dan ontvang je automatisch deze Schooltoeslag (in de periode september – december) als je daar recht op hebt. Je KidsLife-adviseur onderzoekt ieder schooljaar voor elk kind de mogelijkheid om die Schooltoeslag uit betalen.

Alle voorwaarden voor deze Schooltoeslag kan je hier terugvinden

Ik woon in Brussel of Wallonië

De Schooltoeslag is een Vlaamse premie (uitbetaald door je Kinderbijslagfonds) die je enkel kan ontvangen als jouw gezin voldoet aan de voorwaarden en als je kind naar een Nederlandstalige school gaat in Vlaanderen of Brussel.

De Studietoelage is een premie van de overheid die je krijgt als je voldoet aan een aantal voorwaarden die gelijklopen met de Schooltoeslag. Je kan hiervoor een aanvraag indienen bij de overheid.

Bekijk alle voorwaarden voor deze studietoelage op de website van de overheid.

Wijzigingen Groeipakket in januari 2023

Wijzigingen Groeipakket in januari 2023

Je hebt het misschien al horen vallen in de media. Het Groeipakket, de Kinderbijslag in Vlaanderen, was de hoofdrolspeler in de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering.
Wijzigingen Groeipakket in januari 2023
Ik ga verhuizen

Ik ga verhuizen

Verhuizen binnen België? Naar een andere regio? Of naar het buitenland? Bekijk hier de impact voor de betaling van jouw Kinderbijslag en Groeipakket.
Ik ga verhuizen
Ik ben zwanger

Ik ben zwanger

Je bent zwanger! Proficiat! Je hebt mogelijk al kinderen en weet wat je te wachten staat, of het is je eerste kindje. In beide gevallen staan er 9 emotionele maanden op de planning. KidsLife is er al graag vanaf het prille begin met deze handige tips. Zo mis je geen enkel voordeel tijdens het project baby.
Ik ben zwanger

Ontvang je nog geen Kinderbijslag of Groeipakket van KidsLife?

En wil je graag geen enkel financieel voordeel meer missen? 
Sluit je vandaag nog aan voor jouw betalingen. Overstappen is makkelijk en snel zonder onderbreking in jouw betaling. 

 

Ik stap over naar KidsLife