Kraamgeld: Startbedrag bij geboorte van je kindje

Elk kind dat geboren wordt, moet van in het prille begin alle kansen krijgen. Om de ouders daarbij te ondersteunen, heeft elk kindje dat geboren wordt in België  en er zijn verblijfplaats heeft, recht op een 'welkom-op-deze-wereld' geschenk in de vorm van een Startbedrag, ook wel Kraamgeld of Geboortepremie genoemd. 

Kraamgeld of Startbedrag aanvragen

Kraamgeld of Startbedrag aanvragen

Kraamgeld aanvragen

Startbedrag of Kraamgeld aanvragen kan vanaf het prille begin. KidsLife maakt het je gemakkelijk via de online tool. Heb je toch liever een aanvraag op papier? Dat kan ook! 

Voor de uitbetaling van het Kraamgeld en Startbedrag hebben wij een doktersattest nodig met de vermoedelijke bevallingsdatum. Ook als je nog geen doktersattest hebt kan je een aanvraag indienen. Wij helpen je dan op het juiste moment herinneren om ons dit attest te bezorgen.

Vraag hier jouw Kraamgeld aan 


Bedragen Kraamgeld en Startbedrag

Hoeveel Kraamgeld of Startbedrag je krijgt, hangt af van waar je woont. Hieronder kan de bedragen per regio terugvinden. Deze bedragen ontvang je eenmalig per geboorte. Krijg je een meerling? Dan ontvang je per kind het bedrag van een '1ste geboorte'. 

  Startbedrag Vlaanderen Kraamgeld Brussel* Kraamgeld Wallonië*
1ste Geboorte 1122 Euro 1122 Euro** 1122 Euro ***
Volgende Geboorte 1122 Euro 510 Euro** 1122 Euro ***

* Wil je graag Kraamgeld aanvragen voor een kind geboren vóór 2020, dan gelden andere bedragen. Is jouw kind geboren voor 2020 in Brussel of Wallonië, dan heb je recht op 1297,92 Euro voor een eerste kind en voor een volgende geboorte 976,53 Euro.  

** Kinderen geboren in Brussel van 01/01/2020 tot en met 29/02/2020 ontvangen 1100 Euro voor een eerste geboorte en 500 Euro voor een volgende geboorte. 

*** Kinderen geboren in Wallonië van 01/01/2020 tot en met 29/02/2020 ontvangen 1100 Euro.

Woon je niet in België? Vraag dan zeker ook jouw Startbedrag of Kraamgeld aan, wij betalen dit bedrag na de geboorte van jouw kindje.Uitbetaling Kraamgeld en Startbedrag

Uitbetaling van jouw Kraamgeld

KidsLife zorgt voor de stipte uitbetaling van jouw Startbedrag en Kraamgeld. Je ontvangt het Startbedrag vanaf 2 maanden vóór de vermoedelijke bevallingsdatum als wij in het bezit zijn van een doktersattest.  

Is jouw kindje al geboren? Proficiat! Na jouw aanvraag bij KidsLife zorgen wij dat je zo snel mogelijk het Startbedrag of Kraamgeld ontvangt, want elk kind verdient geluk al vanaf het prille begin.


Adoptiepremie bij kind adopteren

De adoptieprocedure is ongetwijfeld een ingewikkelde, tijdrovende maar mooie ervaring. Aangezien bij adopteren het geluk centraal staat, heb je als adoptieouder ook recht op het Startbedrag of Adoptiepremie. Via onze handige online tool is  jouw aanvraag in een handomdraai gebeurd en zorgen wij voor de uitbetaling. Zo kan jij jou focussen op wat echt belangrijk is, het geluk van jouw kind.

Heb je vragen over jouw Kraamgeld, Startbedrag of Adoptiepremie? Of wil je graag klant worden bij KidsLife?

Neem contact met ons op Ik wil klant worden