Kinderbijslag en Groeipakket als schoolverlater

Kinderbijslag en Groeipakket als Schoolverlater

Gaat jouw zoon of dochter niet langer onderwijs volgen? Dan worden ze voor de Kinderbijslag en Groeipakket schoolverlaters. Stoppen met studeren, afstuderen of beginnen met een eerste job, mogelijk hebben ze nog recht op Kinderbijslag en Groeipakket.
De voorwaarden om recht te hebben op Kinderbijslag als schoolverlater zijn anders per regio in België. We zetten ze graag op een rijtje.


Schoolverlater in Vlaanderen

Volg je niet langer onderwijs? Dan heb je nog 12 maanden recht op Groeipakket. Wanneer deze periode start hangt af van de persoonlijke situatie maar is in de meeste gevallen de eerste dag van de maand na je studies of de eerste dag van de maand na de vakantieperiode.

Werken kan tijdens deze periode zolang je minder dan 80 uur per maand werkt of minder dan 600 uur als student.

Benieuwd naar de voorwaarden voor jouw specifieke situatie? Bekijk deze hier:

Schoolverlater in Vlaanderen


Schoolverlater in Brussel

Als Schoolverlater in Brussel is het belangrijk dat je je inschrijft als werkzoekende schoolverlater bij Actiris. Zo kom je nog steeds in aanmerking om nog 360 dagen Kinderbijslag te ontvangen.

Een van de voorwaarden om tijdens deze periode nog Kinderbijslag te ontvangen is dat je maximaal 240u per kwartaal (bv. kwartaal 1 = januari, februari, maart) werkt.

Benieuwd naar de voorwaarden voor jouw specifieke situatie? Bekijk deze hier:

Schoolverlater in Brussel


Schoolverlater in Wallonië

Volg je niet langer onderwijs in Wallonië? Dan is het belangrijk dat je je inschrijft als werkzoekende schoolverlater bij de FOREM. Zo heb je als schoolverlater mogelijk nog 360 dagen recht op Kinderbijslag.

Begin je met werken tijdens deze periode dan vervalt het recht op de Kinderbijslag, tenzij de maandelijkse bruto-inkomsten lager zijn dan 759,28  Euro.

Opgelet! De Waalse regels voor de Kinderbijslag als schoolverlater zijn verschillend voor kinderen geboren voor 1 januari 2001 en kinderen geboren na 1 januari 2001.  

Benieuwd naar de voorwaarden voor jouw specifieke situatie? Bekijk deze hier:

Schoolverlater in Wallonie


Wat moet ik doen als mijn kind Schoolverlater is?

We informeren je graag over jouw specifieke situatie. Je brengt dus best jouw KidsLife-adviseur op de hoogte als jouw kind niet langer schoolgaand is.
Je kan contact opnemen met jouw KidsLife adviseur of de wijziging online doorgeven via jouw online dossier op My KidsLife.

Naast de Kinderbijslag zijn er nog een aantal andere organisaties die je eventueel op de hoogte moet brengen van jouw Schoolverlater.

Bekijk hier wat je nog moet ondernemen