Kraamgeld aanvragen kan eenvoudig via KidsLife. Het heet nu ‘startbedrag’ en is onderdeel van het Groeipakket.

Een goede start in het leven is een basisrecht van elk kind. Niet toevallig heet het kraamgeld (of de geboortepremie) nu in Vlaanderen startbedrag’ en is het voor alle kinderen die worden geboren sinds 2019 gelijk. Verwacht je binnenkort ook een kindje? Dan kan je het startbedrag eenvoudig aanvragen via KidsLife. Daarna zorgen wij voor de rest.

Kraamgeld

Kraamgeld niet meer via de werkgever aanvragen, maar hoe dan wel?

Kraamgeld ontvangen? “Natuurlijk!”, denk je. Het is de normaalste zaak van de wereld voor iedereen met een kleintje op komst. Maar kraamgeld aanvragen is iets wat mensen nog wel eens vergeten. Je hebt immers zoveel aan je hoofd tijdens jouw zwangerschap. Vroeger ging dit via de werkgever en wist je niet zeker of je wel kreeg waar je kindje recht op had. Dat is verleden tijd.

Bij KidsLife zorgen we ervoor dat dit extra duwtje in de rug voor je kind jou geen extra moeite kost. Je kan het startbedrag snel en eenvoudig online aanvragen. Het duurt nog geen vijf minuten. Wij doen dan alle papierwerk voor jou en 2 maanden vóór de vermoedelijke bevallingsdatum ontvang je het startbedrag. Dat is nu in Vlaanderen voor alle kinderen gelijk: 1.144,44 euro. Eerlijk en eenvoudig.

Ik ben zwanger

Startbedrag aanvragen

Startbedrag schriftelijk aanvragen? Geen probleem.

Het startbedrag online aanvragen gaat eenvoudig en snel. Onze KidsLife-adviseurs begeleiden je hier graag in. Eens we je ingevulde en ondertekende aanvraagformulier hebben ontvangen, doen wij het nodige.

Growth Package

Welkom kindje. Welkom Groeipakket.

Ook nadat je je startbedrag voor je kindje hebt ontvangen via KidsLife, hoef je zelf niets meer uit te zoeken. Wij zorgen ervoor dat je automatisch alles krijgt waar je kind recht op heeft, via het Groeipakket. Dit is de nieuwe naam voor de oude kinderbijslag. Een basisbedrag dat je elke maand ontvangt, de schoolbonus in augustus, sociale toeslagen mocht je een beperkt inkomen hebben of je kind meer zorg nodig heeft,… Wij zorgen voor de uitbetaling. Doordat de Vlaamse Overheid ons alle correcte info doorstuurt over je situatie, kan jij op beide oren slapen: je kindje krijgt altijd waar het recht op heeft.


Mis geen enkele budgettip tijdens je zwangerschap!

Schrijf je hier in en we houden jou op de hoogte van alle financiële ondersteuning waar je gebruik van kan maken op elk moment van jouw zwangerschap. Met onze tips haal je het maximum uit jouw gezinsbudget!

KidsLife privacy policy
KidsLife privacy policy