Tijdskrediet is ideaal om meer aandacht te besteden aan de zorg van je kind.

Met een kleintje in huis verandert er zoveel voor jezelf en je partner. Daarom is tijdskrediet zo interessant. Het geeft je meer ruimte voor de zorg van je kind en laat jou wat meer op adem komen. Benieuwd naar de mogelijkheden die het je biedt? Ontdek het meteen en geniet meer van je leven.

Neuzen

Neem de tijd voor meer levenskwaliteit

We haasten ons van hier naar ginder vandaag en zien onze kinderen minder dan we zouden willen. Geen wonder dat veel ouders tijdskrediet aanvragen. Want hoewel we blij zijn met crèches en onthaalmoeders, gaat er niets boven je kindje zelf opvoeden. Tijdskrediet laat je toe om wat minder te werken en je leven beter te organiseren. Een ochtendwandeling in het park om de batterijen op te laden, boodschappen doen op een kalm moment, even wegdromen in een boek,…

Een beetje onthaasting zorgt voor heel wat meer levenskwaliteit. En kinderen verdienen gewoon ouders die hen voldoende aandacht kunnen schenken. Zeker als je voor de eerste keer mama of papa wordt, merk je hoe kostbaar tijd is. En van de eerste stapjes of woordjes wil je toch zo weinig mogelijk missen? Dan wordt elke extra dag samen met je zoon of dochter een geschenk.

Childcare

Tijdskrediet: wanneer wel en wanneer niet?

Werk je voor een bedrijf met meer dan 10 werknemers? Dan heb je geluk. In dat geval kan je werkgever geen tijdskrediet weigeren, het is een absoluut recht. Voltijds of deeltijds, dat kies je zelf. Hieronder zie je de voorwaarden waar je moet aan voldoen om tijdskrediet met motief te nemen. Dat kan voor een periode tot 51 maanden waarin je een vervangingsinkomen krijgt van de RVA. Als je voor een bedrijf met 10 of minder personeelsleden werkt, heb je het akkoord van je werkgever nodig. Een andere mogelijkheid is tijdskrediet zonder motief of onbetaald verlof. 

Voldoe je aan een van deze voorwaarden?
Dan kan je tijdskrediet met motief opnemen:

De zorg voor eigen kind(eren) jonger dan 8 jaar
Het volgen van een erkende opleiding
Bijstand of zorg verlenen aan een eigen zwaar ziek minderjarig kind
of aan een zwaar ziek minderjarig kind dat deel uitmaakt van het gezin
Palliatieve zorg
De zorg voor een zwaar ziek gezins- of familielid
De zorg voor een eigen gehandicapt kind jonger dan 21 jaar

Lees er meer over de uitkeringen

Wil je klant worden bij KidsLife of heb je nog vragen?

Contacteer een KidsLife adviseur  Word klant