Interesse in een job die gezinnen ondersteunt? Wij zijn op zoek naar Klantenadviseurs in verschillende regio's in Vlaanderen: voor verdere informatie 

hoe vul je dat in?

Schoolbewijs (P7)

Meerderjarige kinderen kunnen nog recht hebben op Kinderbijslag als student. Is jouw kind student aan een Waalse of Brusselse onderwijsinstelling? Dan heeft KidsLife jaarlijks een nieuw schoolbewijs nodig.

Een schoolbewijs voor jouw Kinderbijslagfonds

Woon je in Brussel of Wallonië, dan ontvang je voor jouw meerderjarige kinderen jaarlijks het document P7 thuisgestuurd. Dit document controleert of jouw zoon of dochter het komende schooljaar de lessen gaat volgen. Zonder een geldig schoolbewijs of schoolattest in de vorm van een ingevuld document P7 of een verkort attest van de school, heeft de jongere niet langer recht op Kinderbijslag als student.

Gaat de jongere naar een onderwijsinstelling in Vlaanderen of aan de Duitstalige gemeenschap dan hebben wij geen papieren schoolattest nodig! De school stuurt dit automatisch elektronisch naar ons door.

Bekijk hier de handleiding om het document P7 in te vullen.

Het document P7 bevat veel vragen omdat het ook voor verschillende situaties kan gebruikt worden. Het document invullen is makkelijk! Bekijk hier hoe je dit moet doen:


Kinderbijslag voor studenten

Als meerderjarige kan je nog recht hebben op Kinderbijslag als student of als schoolverlater. Het basisprincipe is dat er minimum 17 lesuren of 27 studiepunten moeten worden opgenomen, maar er zijn uiteraard uitzonderingen.

Ik bekijk alle voorwaarden voor Kinderbijslag voor Studenten