Opgelet!: Wees aandachtig voor phisingberichten via WhatsApp of SMS over de uitbetaling van de Covid-19-toeslag. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfel je over de juistheid van de communicatie? Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur

Hoe aansluiten bij een Kinderbijslagfonds?

Je bent zwanger van je eerste kindje en wil een Startbedrag aanvragen? Proficiat! Je komt uit het buitenland of je verhuist binnen België naar een andere regio en doet voor de eerste keer een aanvraag voor Kinderbijslag? Ook proficiat! Hieronder lees je hoe het praktisch in zijn werk gaat om een aanvraag te doen en aan te sluiten bij een Kinderbijslagfonds.


Hoe kiezen voor je Kinderbijslag?

Hoe kiezen voor je Kinderbijslag of Groeipakket

Net zoals we moeten kiezen bij welke energieleverancier, mutualiteit of telefoonprovider we willen aansluiten, moeten we sinds 1 januari 2019 ook kiezen welk Kinderbijslagfonds onze Kinderbijslag of Groeipakket mag uitbetalen. De tijd dat je automatisch werd aangesloten bij het Kinderbijslagfonds waar je werkgever of -voor de zelfstandigen- je sociale verzekeringsfonds mee samen werkte, is dus helemaal voorbij. Hoe gaat een aansluiting bij een Kinderbijslagfonds dan precies in zijn werk? KidsLife Kinderbijslagfonds legt het je uit!


Je bent zwanger van je eerste kindje

Proficiat! Om je Startbedrag of Kraamgeld te ontvangen bezorg je ons een medisch attest van je dokter of vroedvrouw dat de vermoedelijke bevallingsdatum vermeldt. Indien je kindje al geboren is mag je ons een kopie van de geboorteakte opsturen.

Vraag hier jouw Kraamgeld of Startbedrag aan! 

Je kan ook een aanvraagformulier downloaden en dit samen met het medisch attest opsturen via de post of via mail.

Eens je het Startbedrag hebt aangevraagd moet je geen nieuwe aanvraag doen om ook de Kinderbijslag of het Groeipakket te ontvangen. KidsLife start automatisch met de betaling van de maandelijkse kinderbijslag zodra wij op de hoogte werden gebracht van de geboorte van je kindje door je gemeente. Dit gebeurt automatisch nadat je je kindje op je adres geregistreerd hebt of je kan ons een kopie van de geboorteakte opsturen.


Kinderbijslag aanvragen vanuit buitenland

Kinderbijslag aanvragen vanuit het buitenland

Hier kan je een aanvraag om Kinderbijslag doen als je in België aankomt. Om een nieuw dossier voor jou te kunnen opstarten, zullen we de persoonsgegevens nodig hebben van de ouders en het kind/de kinderen. Bij je online aanvraag kan je ons direct al deze informatie meegeven. Heb je een attest van je vorige Kinderbijslagfonds in het buitenland dat aantoont dat je niks meer ontvangt? Heb je een kopie van de geboorteakte van je kind(eren)? Voeg ze zeker toe aan je aanvraag.

Je kan ook een aanvraagformulier downloaden en dit opsturen via de post of via mail. Bekijk welk KidsLife kantoor dichtbij is. 


Je verhuist binnen België naar een andere regio (Vlaanderen, Wallonië, Brussel)

Als je Kinderbijslag betaald werd door Kidslife en je verhuist binnen België naar een andere regio, dan blijft je dossier automatisch onder onze zorgen vallen. Je blijft dus klant bij KidsLife in je nieuwe regio en hoeft zelf niks te doen.

Werd je Kinderbijslag vroeger door een andere Kinderbijslagfonds uitbetaald en wil je dat Kidslife verder je dossier behandeld? Je bent meer dan welkom!  Een online aanvraag indienen is snel en gemakkelijk of download je aanvraagformulier en stuur het op via de post of via mail. Hier vind je de contactgegevens van jouw KidsLife kantoor!

Wil je graag KidsLife als jouw Kinderbijslagfonds? Dat treft! Wij willen ook graag jouw Groeipakket en Kinderbijslag uitbetalen!

Ja ik wil klant worden bij KidsLife