Toast met avocado en hummus van pompoen

Maak een gezond alternatief voor de klassieke boterham met confituur. Een hartig ontbijt dat je een energieboost geeft om de dag door te komen.

15 min bereidingstijd

Lunch

200°C

15min in de oven

Download recept

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Leg op een vuurvaste schotel, besprenkel met olijfolie en een klein beetje zout. Laat 15 minuten roosteren in een oven op 200 °C tot de pompoen zacht is. 
  2. Mix de pompoen met kikkererwten, olijfolie, tahin en citroensap.
  3. Rooster de sesam en zonnebloempitten in een droge pan. Haal de pan meteen van het vuur wanneer de zaden beginnen te bruinen.
  4. Schil de avocado en snij in partjes.
  5. Rooster het brood in een broodrooster of onder de grill. 
  6. Schik alles mooi op de toast. 

Tip: Varieer door banaan te gebruiken in plaats van avocado. Of probeer eens gedroogd fruit.

Ingrediënten

Brood om te roosteren (in dit geval met noten en rozijnen)
1 butternutpompoen
Olijfolie
1 blikje gekookte  kikkererwten
2 soeplepels tahin (pasta van geroosterde sesam en zeezout)
1 citroen
1 avocado
1 soeplepel sesamzaad
1 soeplepel zonnebloempitten
Eventueel wat gedroogd fruit
Een paar blaadjes munt of citroenmelisse

Probeer ook onze andere recepten:

Al tijdens je zwangerschap kraamgeld ontvangen?

Ontdek meer