Opgelet!: Wees aandachtig voor phishing via WhatsApp, SMS en e-mail over Kinderbijslag, Schoolbonus en Groeipakket. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfels over de juistheid van communicatie? Contacteer je KidsLife-adviseur

Blog voor werkgevers

Zorg er als werkgever voor dat je werknemers niet missen. Blijf helemaal bij dankzij onze artikels met actuele info en relevante tips.


Alle types verlof voor de ouders uit jouw team op een rij

Eén van je medewerkers wordt of is ouder? Dan hebben ze waarschijnlijk heel wat aan hun hoofd. Jij kan hen alvast helpen hun weg te vinden doorheen het kluwen van soorten verlof. Wij hebben alle soorten handig voor je verzameld, zodat jij zelf niets over het hoofd ziet en je medewerkers goed kan informeren.

Bekijk hier het overzicht

Moederschapsbescherming voor zwangere medewerkers

Zwangere vrouwen hebben recht op moederschapsbescherming. Dat betekent dat jij als werkgever met een aantal dingen rekening moet houden. Wat houdt dat precies in?

Bekijk de 4 belangrijke punten

KidsLife voor professionelen

Geluk begint met het Groeipakket en de Kinderbijslag. Alle kinderen in België hebben er recht op. Als professional helpen we je graag om je wegwijs te maken in de nieuwe wetgeving en je te ondersteunen waar nodig.

Lees meer


Zelfstandige en (bijna) mama? Ontdek hier jouw voordelen!

Als zelfstandige mama (in spe) zit je misschien met nog heel wat vragen over de financiële gevolgen. Weet dat je ook als zelfstandige recht hebt op heel wat voordelen. Wij zetten ze graag voor jou op een rijtje.

Voordelen voor zelfstandige mama's

Wonen en/of werken in het buitenland

Werk je als zelfstandige in het buitenland? Of ben je werkgever en werk je samen met buitenlandse werknemers? Hoe zit dat dan met Kinderbijslag of het Groeipakket? KidsLife helpt en begeleidt je graag! We leggen de verschillende situaties uit en vertellen je wat je precies moet doen zodat jij of jouw werknemers niets hoeven te missen!

Alle situaties

Je medewerkster is zwanger: handige checklist

Je werkneemster kondigt heugelijk nieuws aan: ze verwacht een kindje! Maar bij een zwangerschap komt er praktisch heel wat kijken. Vanaf de aankondiging tot na de bevalling: wat mag je als werkgever zeker niet vergeten? En wat communiceer je naar je werkneemster? We sommen de belangrijkste zaken voor je op.

Lees meer