Brownie met noten en vanille ijs
Geniet van deze licht verteerbare guilty pleasure. De gember, noten en citroenmelisse maken van dit recept een voedzaam tussendoortje.
Bereiding
- Smelt de chocolade en boter op een laag vuurtje.
- Klop ondertussen de eieren op met suiker tot ze wit en luchtig zijn. Voeg er dan lepel per lepel cacao en bloem aan toe.
- Met de mixer op de laagste stand, voeg je de gesmolten chocolade toe. Nadien mogen ook de gehakte noten, geraspte gember en fijngesneden citroenmelisse bij het mengsel.
- Doe dit alles in een bakvorm met bakpapier en bak 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Laat afkoelen en serveer met vanille roomijs en wat blaadjes citroenmelisse.
Ingrediënten
250g Boter
200g Zwarte chocolade (min 70%)
4 Eieren
300g Suiker
80g Cacao
60g Bloem
1tl bakpoeder
100g walnoten
Stuk verse gember (naar smaak)
Citroenmelisse
Vanille roomijs (opletten dat het gemaakt is van gepasteuriseerde eieren!)