KidsLife Kinderbijslagfonds: Groeipakket of Kinderbijslag voor elk gezin

Ik ben zwanger

Word je mama of papa of meeouder ? Elk kind heeft recht op het Kraamgeld of Startbedrag bij de geboorte of tijdens de zwangerschap. Deze geboortepremie aanvragen kan al vanaf het prille begin.

Startbedrag aanvragen

Ik krijg al Kinderbijslag maar wil overstappen naar KidsLife

Krijg je al Groeipakket of Kinderbijslag van een ander Kinderbijslagfonds? Overstappen naar KidsLife kan makkelijk en snel online! Wij brengen alles in orde en zorgen voor de stipte en correcte uitbetaling zodat je geen enkel voordeel mist. 

Overstappen naar KidsLife

Ik ben nieuw in België en ontvang nog geen Kinderbijslag

Kinderbijslag of Groeipakket aanvragen gaat snel en is makkelijk online bij KidsLife. Ook als je in het buitenland woont of werkt kan je een aanvraag online indienen.

Groeipakket aanvragen


Waarom kiezen voor KidsLife?

Tevredenheid

Tevredenheid

Onze klanten geven ons een score van 4 op 5.

Expertise

Expertise

We zorgen elke maand voor een stipte en correcte uitbetaling aan meer dan 400 000 kinderen in België

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Onze KidsLife-adviseurs in jouw buurt zijn makkelijk bereikbaar, ook over de middag kun je telefonisch contact opnemen.  En via My KidsLife is jouw dossier 24u/24u online beschikbaar.


Meer dan 85% van onze gezinnen is helemaal tevreden over KidsLife Kinderbijslagfonds.

Een stipte en correcte uitbetaling: uiteraard! Maar we zorgen voor zoveel meer! Mis geen enkel voordeel meer voor als ouder voor je kinderen en jouw gezin. Vragen over het Groeipakket of Kinderbijslag? Onze KidsLife-adviseurs helpen je met plezier verder.  

Bekijk wat de gezinnen vertellen over KidsLife Kinderbijslagfonds:

positieve feedback van een klant
positieve feedback van een klant
positieve feedback van een klant

Kies nu voor KidsLife als Kinderbijslagfonds

Ben je zwanger? Of net mama of papa geworden? Vraag dan jouw Startbedrag (ook wel Kraamgeld of Geboortepremie genoemd) aan!

Vraag hier je Startbedrag aan

Nieuw in België? Of ontvang je al Kinderbijslag of Groeipakket van een ander Kinderbijslagfonds? 

Vraag hier jouw Groeipakket aan


Bekijk onze veelgestelde vragen

Wanneer ontvang ik mijn Groeipakket of Kinderbijslag?

Het Groeipakket (of de Kinderbijslag) wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
 

Wat moet ik doen als ik een STU02 brief 'Groeipakket voor studenten' ontvangen heb?

Heb je de infobundel STU02 'Groeipakket voor studenten' ontvangen? Dan heb je waarschijnlijk een meerderjarig kind in huis die (mogelijk) nog recht heeft op Groeipakket
Deze brief omschrijft alle mogelijke situaties als student en/of schoolverlater.

Studeert de jongere verder en/of verandert er niets aan de situatie? Dan moet je verder niets doen. Is er toch een wijziging: bekijk dan hier de voorwaarden voor Groeipakket als student of als schoolverlater

Wat is het verschil tussen Kraamgeld, Geboortepremie en Startbedrag?

Het Startbedrag is in Vlaanderen de nieuwe term voor Kraamgeld of Geboortepremie. In Brussel en Wallonië gebruiken we nog steeds de term Kraamgeld.
Deze termen betekenen allemaal hetzelfde: het bedrag dat je ontvangt tijdens de zwangerschap of na de geboorte voor een baby. Benieuwd hoeveel Kraamgeld of Startbedrag je ontvangt bij de geboorte? Gebruik onze handige simulatie! 

Vraag hier jouw Kraamgeld aan!

Wat is het verschil tussen Groeipakket en Kinderbijslag

Vanaf 01/01/2019 spreken we in Vlaanderen niet langer van Kinderbijslag maar van Groeipakket.

Het Groeipakket omvat veel meer toeslagen dan de vroegere Kinderbijslag. Zo bestaat er vanaf 2019 een Kinderopvangtoeslag, Kleutertoeslag en een Schooltoeslag naast het maandelijkse Basisbedrag.

Verdien je minder dan een bepaald grensbedrag, dan heb je nog altijd recht op een verhoogde toeslag. Ook andere toeslagen voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte blijven bestaan. Ieder gezin krijgt automatisch waarop het recht heeft.

Ontdek hier alles over het Groeipakket

Hoe kan ik eBox gebruiken voor mijn documenten Groeipakket en Kinderbijslag?

eBox is makkelijk en handig in gebruik. Om jouw eBox te activeren volstaat een eenmalige registratie. Na registratie ontvang je voor alle aangesloten diensten de documenten in je eBox. Bekijk op de website van eBox welke instanties allemaal hun documenten op eBox aanbieden. 
Ook KidsLife biedt alle brieven en documenten aan via eBox. Ben je dus geregistreerd op eBox, dan ontvang je automatisch alles in je eBox. Handig toch? 

Bekijk je documenten op My KidsLife

Ik ben zwanger, hoe vraag ik het Startbedrag aan?

Proficiat met je zwangerschap! Je hebt recht op een eenmalige premie voor jouw toekomstig kindje. Dat is het Startbedrag, ook wel gekend onder de naam Kraamgeld of Geboortepremie
Startbedrag aanvragen bij KidsLife is makkelijk en snel gedaan. En je ontvangt de storting nog voor de geboorte van je kindje. 

Voor een aanvraag Startbedrag hebben we

  • de gegevens van de toekomstige moeder nodig
  • en een vermoedelijke bevallingsdatum.

Om het Startbedrag uit te betalen voor de geboorte vragen wij je ook nog een doktersattest te bezorgen waarop staat dat je minimum 5 maanden zwanger bent.

En een aanvraag indienen doe je hier
Vraag nu je Startbedrag aan

Betaalbaar geluk: handige budgettips voor jouw gezin

Of je nu aanstaande ouder bent of al enige ervaring hebt: financieel komt er heel wat bij kijken. Welke premies zijn er? Heb je recht op tegemoetkomingen? Hoe hou je het allemaal betaalbaar? Allemaal vragen waar wij je graag bij helpen. Ontdek ons betaalbaar geluk:

Kindje op komst? Mis deze financiële voordelen niet!

Tijdens je zwangerschap heb je gelukkig maanden tijd om je financieel voor te bereiden op de komst van je kindje. Je gezinsbudget kan je voor en na je zwangerschap aanvullen met heel wat financiële voordelen. Check hier op welke voordelen en premies je recht hebt.

Bekijk alle voordelen

Financiële gevolgen van een nieuw samengesteld gezin?

Hoe leg je de financiële puzzel als je samen met je nieuwe partner een nieuw samengesteld gezin vormt? Niet zo’n makkelijke opdracht, merken velen. Met deze tips blijf je jouw nieuwe relatie door een roze, verliefde bril bekijken en word je de beste plusouder ter wereld! Enfin, dat hopen we toch.

Ontdek alles

Kinderbijslag en Groeipakket voor Oekraïense gezinnen in België

Oekraïense gezinnen kunnen recht hebben op Groeipakket of Kinderbijslag. Wat moeten ze daarvoor in orde brengen? Heeft het een impact op je eigen Kinderbijslag als je een Oekraïens gezin opvangt? We leggen het graag allemaal voor je uit.

Alle informatie voor gastgezinnen