De betekenis van kraamgeld?
Een mooi startbedrag om je kindje een duwtje in de rug te geven.

Kraamgeld wordt startbedrag

Elk kindje dat geboren wordt verdient een goede start in het leven. Sinds 1 januari 2019 heet het kraamgeld (of de geboortepremie) startbedrag. Maar wat is de betekenis van kraamgeld? En wat is het verschil met vroeger? Wij leggen het kort uit voor jou.

Growth Package for everyone

Geluk begint met een goede start. Voor elk kind.

De komst van je baby is iets waar je ongelofelijk naar uitkijkt. Je wil je kindje een mooie start geven. KidsLife vindt ook dat je kind alle kansen verdient - al vanaf zijn eerste levensdagen. Daarom is het startbedrag er: met dit bedrag geeft de Vlaamse Overheid jou en je kindje een extra duwtje in de rug, tijdens zijn of haar prille leven. Er komen geen ingewikkelde berekeningen meer aan te pas, elk kind in Vlaanderen krijgt 1.220 euro. Vroeger kon je het kraamgeld aanvragen via de werkgever. Nu is alles eenvoudiger en kan het gewoon via onze online tool. Wij zorgen dan dat jij twee maanden voor de komst van je kindje het startbedrag op de rekening ontvangt.

Le "Groeipakket"

Het Groeipakket, de nieuwe benaming voor kinderbijslag.

En na het startbedrag? Als je dit via KidsLife hebt aangevraagd, ontvangt je kind voortaan automatisch alle voordelen waar het recht op heeft via het Groeipakket. Dit is de nieuwe naam voor de oude kinderbijslag. Het verschil met vroeger? Het Groeipakket is veel meer op maat van jouw kind en je hoeft zelf niets meer uit te zoeken of te regelen. De Vlaamse Overheid stuurt ons de correcte info door en wij doen de rest. Zo geniet je nog meer van alle belangrijke momenten: de eerste stapjes tot het eerste lief. Ontdek meteen waar jouw kindje allemaal recht op heeft. Heb je nog vragen? Contacteer gerust een KidsLife-adviseur. We helpen je graag verder.