Werknemers en zelfstandigen kiezen zelf hun Kinderbijslagfonds.

Werknemers moeten niet langer via hun werkgever passeren om bij een Kinderbijslagfonds aan te sluiten. Kiezen voor een uitbetaler doen ze zelf, en dat kan al vanaf het prille begin! Ontdek hier hoe je jouw werknemers kan helpen bij deze keuze.

Wanneer en hoe kan je kiezen voor een Kinderbijslagfonds?

Mijn medewerker is zwanger

Toekomstige ouders hebben recht op het Kraamgeld of Startbedrag. Dit vast bedrag is verschillend per regio in België:

  Startbedrag Vlaanderen Kraamgeld Brussel Kraamgeld Wallonië
1ste Geboorte 1214,49 Euro 1.340,90 Euro 1.340,90 Euro
Volgende Geboorte 1214,49 Euro 609,50 Euro 1.340,90 Euro

Kraamgeld of Startbedrag aanvragen bij KidsLife kan al vanaf het prille begin van de zwangerschap. Een online aanvraag is snel en gemakkelijk!  Voor de uitbetaling hebben we telkens een doktersattest (vanaf de 5de maand zwangerschap) nodig, maar is niet vereist bij de aanvraag.

Hier kan je alles terugvinden over Kraamgeld en Startbedrag. Stuur gerust door naar jouw zwangere medewerker!


Mijn medewerker ontvangt al Kinderbijslag of Groeipakket van een ander Kinderbijslagfonds.

Wonen de kinderen van deze medewerker in Vlaanderen of Wallonië? Dan kan het gezin kiezen voor KidsLife! De enige voorwaarde is dat je een bepaalde tijd al aangesloten bent bij jouw huidig Kinderbijslagfonds (in Vlaanderen minimum 1 jaar, in Wallonië is dat 2 jaar).

Overstappen is makkelijk, gaat automatisch en is uiteraard zonder onderbreking in de betaling van het Groeipakket of Kinderbijslag.

Als de kinderen in Brussel wonen, dan is het helaas nog niet mogelijk om over te komen naar KidsLife Kinderbijslagfonds. Vanaf wanneer dit wel mogelijk is, brengen we je daar graag van op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor de meest up-to-date informatie.


Kinderbijslagfonds kiezen als zelfstandige

Als zelfstandige ben je volledig vrij bij wie je aansluit voor de betalingen van jouw Kraamgeld, Kinderbijslag of Groeipakket en verschillende toeslagen! Voor 2019 maakte het Sociaalverzekeringsfonds de keuze voor jou, nu kan je dit zelf doen.

Ook bij KidsLife zit je goed als zelfstandige. Wij zorgen ervoor dat je geen enkel voordeel meer moet missen. Een wijziging doorgeven kan ook makkelijk en snel online via My KidsLife, het online klantenportaal.

 


Waarom kiezen voor KidsLife?

Je bent zeker van een stipte uitbetaling van het Groeipakket en de Kinderbijslag. Wij regelen alles van a tot z! Dat doen we ondertussen al voor meer dan 350.000 kinderen.

Haal het meeste uit je gezinsbudget met onze budget tips. Hoe bespaar je op kinderopvang? Bezig met het plannen van een babyborrel: dan zetten wij op een rijtje hoe je kan besparen. Wat jouw gezinssituatie ook is, we geven je tips op maat. Ontvang je ze graag ook in je mailbox? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief.

Heb je vragen? Dan staan de KidsLife-adviseurs altijd klaar. Je kan terecht in één van onze vele kantoren in België (vind een kantoor via de kantoorzoeker) Of telefonisch via 078 48 23 45.


Je beheert en raadpleegt je eigen dossier snel en eenvoudig via My KidsLife, jouw persoonlijke KidsLife-omgeving. Van het downloaden van attesten tot het doorgeven van wijzigingen in je gezin, je doet het met slechts enkele klikken.

Je kan rekenen op de juiste expertise. KidsLife is namelijk opgericht door Group S, Liantis en EASYPAY GROUP, drie sterke HR-dienstengroepen. Als Kinderbijslagfonds zijn we erkend door de overheid en Kind & Gezin. 

Dankzij sterke partnerships met organisaties en bedrijven kunnen we je op de hoogte brengen van handige voordelen. 


Wat kan ik doen als werkgever voor mijn medewerkers?

Kinderbijslag werd Groeipakket in Vlaanderen en ook in Brussel en Wallonië zijn er nogal wat wijzigingen in de regels rond de Kinderbijslag. Bij KidsLife zit je aan de bron voor alles rond gezinsbijslagen. Wij informeren op een pro-actieve manier alle gezinnen, zodat elk gezin geen enkel voordeel meer mist!

Hiervoor kan je steeds terecht bij KidsLife. Ook via onze blog en nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van alle nieuwigheden. Zo hoeven jouw werknemers en jij niets meer te missen!


Heb je nog vragen of benieuwd wat we nog voor jou kunnen doen?

Neem dan contact met ons op