Opgelet!: Wees aandachtig voor phisingberichten via WhatsApp of SMS over de uitbetaling van de Covid-19-toeslag. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfel je over de juistheid van de communicatie? Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur

Voordelen bij kampen en vakanties

Ga je op vakantie met de kinderen, of laat de verlofplanner op het werk dit niet toe? Dan moet je al snel andere oplossingen uitvinden. Vakantiekampen zijn hier een ideale oplossing, maar zijn meestal ook heel prijzig. We geven je graag enkele tips voor jullie vakantieplanning.  


Vakantiekampen en sportkampen

Maak de planning zo snel mogelijk 

De inschrijvingen voor kampen die doorgaan in de zomervakantie gaan meestal supersnel. Het is dan ook niet ongebruikelijk om tijdens de wintermaanden al de zomervakantie in te plannen. Registreer je zo snel mogelijk bij verschillende organisatoren van kampen om op de hoogte te blijven. 

Bij Kazou bijvoorbeeld kan je een account aanmaken en de interesses van jouw kind toevoegen. Zo ben je zeker dat je op de hoogte blijft wanneer er meer informatie is over deze specifieke kampen.  

Ook veel andere jeugdbewegingen zoals FOS Open Scouting gaan tijdens vakantieperiodes ook op kamp. Hierbij is meestal gewoon de voorwaarde dat je lid bent van hun vereniging. In veel gevallen kan je ook eens proefdraaien om te zien of jouw zoon of dochter klaar is voor het avontuur.  

Daarnaast zijn er ook allerlei vormen van openluchtklassen of speelpleinwerkingen. Ook hier is het belangrijk om snel te reserveren. 

Laat jouw zoon of dochter proeven van nieuwe uitdagingen! Maar kies geen kamp uit om gewoon opvang te hebben. Jouw zoon of dochter met angst voor boerderijdieren op ponykamp sturen is misschien geen goede zet.  


Welke voordelen kan je krijgen? 

Het kostenplaatje van de vakanties kan snel oplopen!  

  • Via de mutualiteit zoals CM krijg je een terugbetaling als je deelneemt aan sportkampen, openluchtklassen, kampen en speelpleinwerking. Check alle voorwaarden op de website van de CM.  

  • Let op gezinskorting! Sommige organisaties geven een extra voordeel als meerdere kinderen uit hetzelfde gezin via dezelfde organisatie een kamp meevolgen.  

  • Voor veel kampen krijg je een fiscaal attest. Hou dit attest bij zodat je dit makkelijk in jouw belastingsaangifte kan verwerken.  

  • Sodexo en Edenred hebben ook Sport en Cultuurcheques. Deze cheques die je meestal via je werkgever kan krijgen, kunnen ook een financiële steun zijn bij de betaling van de kampen. 

  • Bekijk zeker de website van jouw gemeente! Sommige gemeentes geven kortingsbonnen voor verschillende kampen. Zo heb je in Brugge de Jeugd AXI-bonnen en in Mechelen de Talententickets.  

  • De UITPAS kan ook voor een korting op het inschrijvingsgeld zorgen in bepaalde regio’s.  


Op vakantie met de kinderen

Vakantie met kinderen? 

Op vakantie met de kinderen is evenveel een ervaring als een uitdaging. Het kostenplaatje kan hier snel oplopen. Bepaal jullie prioriteiten wat je wil bereiken met je gezinsvakantie: 

  • Het heeft geen zin om een 8 uur durende vliegtuigreis te maken als jullie doel vooral gezelschapsspelletjes spelen is bij een kampvuur.  

  • Een boutique hotel met kinderparadijs kan je misschien inruilen voor een camping?  

  • Vliegtuig of auto? Maar denk ook eens aan de trein! De voordeeltarieven voor kinderen zijn soms echt goedkoop! En de trein op zich is ook al een beetje reizen. 

  • Denk ook aan de leeftijd van de kinderen! Een citytrip naar New York zal vermoedelijk leuker zijn voor jou dan voor jouw 3 jarige peuter. 

Hou je verwachtingen laag en maak je reisplanning niet drukker dan nodig. Zo heb je ook tijd over om echt te ontspannen en ben je zelden ontgoocheld als jouw kind(eren) de planning overhoop halen.  


Ook thuisblijven is fun 

17,5 miljoen toeristen per jaar in België! Jij kan er ook een van zijn en het enige wat je moet doen is je voordeur uitkomen! Er is echt ongelofelijk veel te doen tijdens de vakantiemaanden dicht in de buurt. Bekijk zeker de website van jouw gemeente of UIT in Vlaanderen.


Elk kind verdient geluk! Ook KidsLife wil graag dat je alle voordelen krijgt waarop je recht hebt! Nog geen klant bij KidsLife voor jouw Kinderbijslag of Groeipakket?  

Ik wil klant worden bij KidsLife