Opgelet!: Wees aandachtig voor phishing via WhatsApp, SMS en e-mail over Kinderbijslag, Schoolbonus en Groeipakket. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfels over de juistheid van communicatie? Contacteer je KidsLife-adviseur

Vaderschapsverlof: geboorteverlof voor toekomstige vaders en meeouders

Kindje op komst? Als toekomstige papa (of meeouder) wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd spenderen met jouw baby vanaf het prille begin. Vaderschapsverlof is dan ook de makkelijkste oplossing om na de geboorte even vrijaf te nemen van het werk. Hier kan je alles vinden over dit vaderschapsverlof.


Extra dagen Vaderschapsverlof

Hoeveel dagen vaderschapsverlof kan je opnemen? Extra dagen geboorteverlof vanaf 2021.

Wordt je papa of meeouder vanaf 2021 dan heb je recht op 15 dagen geboorteverlof. Dit zijn 5 extra dagen in vergelijking met 2020. Je kan dus langer genieten van vaderschapsverlof.

Zowel als werkgever als zelfstandige heb je recht op deze extra dagen verlof. Ben je een ambtenaar dan heb je recht op 10 dagen vaderschapsverlof of geboorteverlof.


Wanneer kan je vaderschapsverlof aanvragen en opnemen?

Je kan het vaderschapsverlof of geboorteverlof zelf inplannen. Je moet het wel opnemen binnen de 4 maanden vanaf de geboorte van jouw kindje. De periode moet ook niet aansluitend zijn, je kan dus gerust opsplitsten in verschillende dagen in plaats van 3 weken aan 1 stuk.

Ben je zelfstandig? Dan kan je het vaderschapsverlof zelf deeltijds opnemen. Je hebt dus eigenlijk 30 halve dagen geboorteverlof op te nemen. Neem contact op met jouw Sociaalverzekeringsfonds voor alle voorwaarden van Vaderschapsverlof voor zelfstandigen.


Naast verschillende soorten verlof bestaan er nog heel wat voordelen voor (toekomstige) ouders. Bij KidsLife Kinderbijslagfonds zorgen we ervoor dat je geen enkel voordeel meer moet missen! Vraag je Startbedrag aan bij KidsLife en wij doen de rest!

Startbedrag (het nieuwe Kraamgeld) aanvragen

Krijg ik nog loon tijdens het geboorteverlof of vaderschapsverlof?

De eerste 3 dagen van dit verlof blijf je je normaal loon ontvangen van je werkgever. Vanaf de 4de dag krijg je een uitkering van de ziekteverzekering. Het bedrag dat je via de ziekte-uitkering ontvang is altijd 82% van je brutoloon met een plafond van 120,52 Euro per dag.

Voor de exacte berekening neem je best contact op met jouw mutualiteit, zij helpen je graag verder.


Wat is het verschil tussen vaderschapsverlof en ouderschapsverlof voor een vader?

Vaderschapsverlof of geboorteverlof is het verlof dat je krijgt bij de geboorte van je kind. Ouderschapsverlof heb je recht op tot dat je kind 12 jaar oud is.

Hieronder kan je alle verschillen terugvinden:

Vaderschapsverlof / Geboorteverlof

Ouderschapsverlof

15 dagen

4 maanden

Op te nemen tot max. 4 maand na de geboorte

Op te nemen tot dat het kind 12 jaar is geworden.

15 dagen zelf in te plannen in volle dagen. (als zelfstandige kan je ook halve dagen kiezen)

Voltijds = 4 maanden

Halftijds = 8 maanden
1/5 Ouderschapsverlof = Je werkt 4/5 voor 20 maanden

Je kan deze opties ook combineren.

3 dagen volledig loon, hierna uitkering van de mutualiteit.

Je ontvangt een vervangingsinkomen van de overheid.

Aanvragen bij je werkgever of Sociaalverzekeringsfonds.

Aanvragen bij je werkgever of Sociaalverzekeringsfonds en bij de overheid.


Moederschapsverlof overzetten naar vaderschapsverlof

Wil je graag moederschapsverlof overzetten naar vaderschapsverlof? Dat kan enkel in 2 heel specifieke situaties:

  • Verblijft de moeder langdurig in het ziekenhuis? Dan kan de periode vaderschapsverlof hiermee velengd worden.
  • Bij het overlijden van de moeder zal het resterende saldo van het moederschapsverlof overgezet worden in geboorteverlof voor de vader of meeouder, maar laat ons vooral hopen dat je hiervan geen gebruik moet maken.

Zijn er nog andere soorten verlof na Geboorteverlof/Vaderschapsverlof?

Na het vaderschapsverlof bestaan er inderdaad nog andere mogelijkheden dan enkel je jaarlijks verlof. Waarschijnlijk heb je al gehoord van Ouderschapsverlof en/of Tijdskrediet? Zijn deze verloven geen optie voor jou dan kan je altijd kijken om vrijwillig deeltijds te gaan werken. Bespreek de mogelijkheden met je werkgever (of sociaalverzekeringsfonds als je zelfstandig bent). Zij kunnen je zeker verder helpen!


Mis geen enkele budget tip tijdens je zwangerschap!

Schrijf je hier in en we houden jou op de hoogte van alle financiële ondersteuning waar je gebruik van kan maken op elk moment van jouw zwangerschap. Met onze tips haal je het maximum uit jouw gezinsbudget!

KidsLife privacy policy
De privacy-verklaring van KidsLife kan je hier nalezen.