5 tips voor een goedkope en efficiënte start van het nieuwe schooljaar 

Je weet ongetwijfeld dat je vanaf 2 september opnieuw de wekker moet zetten en wat er allemaal in de boekentas van jouw enthousiaste leerling moet zitten. KidsLife geeft je daarom graag 5 tips om zo goedkoop en efficiënt mogelijk het schooljaar te starten. 

Terug naar school met KidsLife

1.  Bekijk welke voordelen KidsLife voor je heeft bij schoolgaande kinderen.

Elk kind verdient geluk. KidsLife wil graag dat iedereen krijgt waarop het recht heeft. De Schoolbonus (Rentrée Scolaire), ook wel jaarlijkse leeftijdstoeslag genoemd. Je ontvangt dit automatisch samen met de betaling begin augustus. 
Misschien heb je ook recht op de Schooltoeslag van KidsLife? De Schooltoeslag vervangt de studietoelage voor minderjarige kinderen die vroeger door de overheid werd betaald. Vanaf nu krijg je deze toeslag automatisch van KidsLife als je in Vlaanderen woont en als jouw gezin daar recht op heeft. Woon je in Brussel of Wallonië, dan kan je dit aanvragen via onze website. 


Met KidsLife terug naar school

2.  Handige nieuwigheden op de markt 

Ieder jaar opnieuw zijn er wel nieuwigheden op de markt die ervoor zorgen dat het start van het schooljaar vlekkenloos verloopt: 

  • Kaftpapier zonder papier?
  • Engels leren vanaf de kleuterklas? Met de app van Lingokids kan dit!
  • Een drinkbus is natuurlijk niet nieuw. Maar wel handig en ecologisch. Kambukka heeft een speciale kindercollectie:

KidsLife: weer naar school

3.  Tweedehands

Een nieuwe schooloutfit, boekentas en kaftpapier. Dit zijn maar 3 dingen van de ganse waslijst aan nieuwigheden die je in huis moet halen bij het nieuwe schooljaar. Hoe aantrekkelijk de reclamefolder van de dichtstbijzijnde supermarkt er ook uitziet is het niet slecht om eens andere opties te overwegen: 

  • Bekijk tweedehands websites voor een uitgebreid aanbod van schoolgerief 

  • Vraag na bij vrienden of familie. Gebruikt schoolgerief verstopt zich nogal graag op zolder om vergeten te worden.

  • Ga op zoek naar ouders van oudere leerlingen. Het ene jaar kunnen aankopen verplicht en nuttig zijn, het volgende jaar alweer overbodig. Misschien kan je die voor een klein prijsje hergebruiken?


terug naar school tip 4

4.  Planning, planning, planning

Je kan al heel wat besparen in de portemonnee en in efficiëntie als je een grondige planning maakt. Deze planning bevat niet alleen de gezinsagenda maar ook de menu en alle todo-lijstjes.
Ga hier zo ver in zoals je zelf wil. Als je moet inplannen wanneer je je planner gaat invullen, dan zit je te ver. 


Inkomensgrens Schooltoeslag

5.  Check je facturen

Je kind inschrijven in de kleuterschool of lagere school is gratis. Maar er komen hierbij nog een aantal onvermijdelijke schoolkosten bij. Heb je vragen over jouw schoolfactuur, dan vraag je dit best eens na bij de school van jouw kind. Bekijk hier alvast alle informatie van de overheid per regio: 

Vlaanderen

Brussel & Wallonië