Ouderschapsverlof of voltijds blijven werken?

Wil je graag zoveel mogelijk tijd met je kind doorbrengen, of is het simpelweg niet mogelijk om opvang te voorzien tijdens de vakanties? Dan kan je als vader en moeder ‘ouderschapsverlof’ opnemen. 

Kraamgeld

Bespreek tijdig de verlofmogelijkheden met je werkgever, zo kan je in veel gevallen dit soort verlof in verschillende periodes opnemen, zolang deze periode ligt voor de 12de verjaardag van jouw kind.

Nieuwe regeling ouderschapsverlof

Vanaf 01/06/2019 is de regelgeving rond ouderschapsverlof meer flexibel geworden. Je kan namelijk ouderschapsverlof per week opnemen, terwijl dit vroeger per maand was. Ook kan je vanaf juni 2019 halve dagen ouderschapsverlof opnemen.
Als ouder kan je dus meer flexibel omspringen met het ouderschapsverlof. Het doel zou vooral zijn vaders te stimuleren om naast vaderschapsverlof ook ouderschapsverlof op te nemen.

Wil je graag wat meer informatie over de voorwaarden van dit soort verlof? Neem zeker een kijkje op de website van jouw regio:

Vlaanderen
Brussel & Wallonië


Mis geen enkele budgettip tijdens je zwangerschap!

Schrijf je hier in en we houden jou op de hoogte van alle financiële ondersteuning waar je gebruik van kan maken op elk moment van jouw zwangerschap. Met onze tips haal je het maximum uit jouw gezinsbudget!

KidsLife privacy policy
KidsLife privacy policy