Tip: Check tijdig je hospitalisatieverzekering

Bij een zwangerschap en bevalling komen heel wat kosten kijken. Naast de schattige nieuwe kleren, een kinderbed en hopen luiers zijn er ook veel medische kosten.

Image KidsLife

De meeste medische kosten worden terugbetaald door de verplichte ziekteverzekering. Maar deze dekt niet alle kosten. Een hospitalisatieverzekering kan bijkomende kosten dekken. Informeer je bij je ziekenfonds of bij je werkgever over de voorwaarden van je verzekering.

Opgelet : indien je een verzekering afsluit tijdens je zwangerschap, dan is het niet zeker dat alle kosten van de bevalling worden gedekt. 

Na de geboorte kan je kindje automatisch worden opgenomen in jouw hospitalisatieverzekering indien je zelf lang genoeg bent aangesloten. Breng je mutualiteit tijdig op de hoogte van de geboorte en vraag om je kindje op te nemen in de polis.


Mis geen enkele budgettip tijdens je zwangerschap!

Schrijf je hier in en we houden jou op de hoogte van alle financiële ondersteuning waar je gebruik van kan maken op elk moment van jouw zwangerschap. Met onze tips haal je het maximum uit jouw gezinsbudget!

KidsLife privacy policy
KidsLife privacy policy