Opgelet!: Wees aandachtig voor phishing via WhatsApp, SMS en e-mail over Kinderbijslag, Schoolbonus en Groeipakket. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfels over de juistheid van communicatie? Contacteer je KidsLife-adviseur

Besparen op je kinderopvang

Je weet dat die dag er komt waarbij je voor de eerste keer jouw zoon of dochter achterlaat bij de opvang. Afscheid nemen met of zonder tranen, je weet dat ze in goede handen zijn. Hier hangt meestal ook een mooi prijskaartje aan vast. Maar je kan wel een deel van dit inschrijvingsgeld terugkrijgen!

Childcare

Het Groeipakket 

Binnen het Groeipakket, de nieuwe kinderbijslag vanaf 01/01/2019 in Vlaanderen, kan er recht zijn op de kinderopvangtoeslag. Dit geldt alleen voor de kinderen die naar een Vlaamse kinderopvang of een Nederlandstalige kinderopvang in Brussel gaan. Als je niet in Vlaanderen woont, dan kan je dit aanvragen bij KidsLife, woon je wel in Vlaanderen dan ontvangt je dit automatisch.  
Het bedrag dat je betaalt mag ook niet afhankelijk zijn van je inkomen.  
Alle voorwaarden kan je bekijken op onze speciale pagina voor kinderopvangtoeslag.

Ik wil Kinderbijslag of Groeipakket aanvragen bij KidsLife

Belastingvoordeel 

Als jouw zoon of dochter naar een erkende kinderopvang gaat in België, dan heb je recht op een belastingvermindering voor kinderopvang. Je krijgt maar liefst 45% terug van die uitgaven. Je mag wel maximaal 11,20 Euro per dag inbrengen.

Bekijk hier alle voorwaarden op de website van de FOD Financiën


Tips voor een goedkopere kinderopvang 

 • Begin vroeg genoeg met zoeken naar een crèche in de buurt. Zo kan je niet alleen besparen op de kostprijs van de crèche, maar zo vermijd je ook lange reiskosten. Via de handige zoeker bij onze partner Kind & Gezin is dit zo gebeurd!  
   
 • Vraag raad bij je werkgever of sociaalverzekeringsfonds. Het kan soms voordeliger zijn om deeltijds te werken in plaats van kinderopvang te betalen.  
   
 • Check of je recht kan hebben op de Kinderopvangtoeslag bij KidsLife 
   
 • Waarschijnlijk had je hieraan al gedacht, maar grootouders kunnen altijd een goedkope kinderopvang zijn. Zijn de grootouders geen optie dan kan je altijd je vriendenkring, buren of andere ouders eens proberen.
   
 • Vergeet je tijdens het invullen van je belastingbrief je uitgaven voor kinderopvang niet te vermelden onder code 1384. Alles over dit belastingsvoordeel kan je terugvinden op de website van FOD Financiën