Opgelet!: Wees aandachtig voor phisingberichten via WhatsApp of SMS over de uitbetaling van de Covid-19-toeslag. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfel je over de juistheid van de communicatie? Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur

Tips van KidsLife

Het geluk zelf een duwtje geven? Met onze tips beleef je meer en kom je alles te weten over leuke evenementen, activiteiten en voordelen voor jou en je kinderen. Veel plezier!

Ga voor een Happy Belly - tools

Ga voor een Happy Belly

Bij KidsLife doen we meer dan alleen maar Kinderbijslag uitbetalen. Wij gaan altijd voluit voor het geluk van je kind. Daarom ontwikkelden we Happy Belly, superleuke tools om het geluk van je ongeboren kindje te bevorderen. Al van in de buik!

Ontdek hier alle tools

After graduation

Ik ben afgestudeerd/gestopt met studeren.

Afgestudeerd, gestopt met studeren en wat nu? Schrijf je in bij VDAB als werkzoekende om recht te krijgen op een uitkering. Sluit je ook aan bij een ziekenfonds en kijk voor een hospitalisatieverzekering. 

Afgestudeerd, wat nu

KidsLife Babydays

Ontmoet KidsLife op een Babybeurs in jouw buurt.

KidsLife wil er graag zijn voor jou als Kinderbijslagfonds vanaf het prille begin. Ben je zwanger of plannen voor gezinsuitbreiding? Kom ons dan zeker bezoeken op onze stand! We maken je graag wegwijs in alle voordelen voor jou en je toekomstige baby. 

KidsLife op de Babybeurzen

Tip: save on childcare

Besparen op je kinderopvang

Je weet dat die dag er komt waarbij je voor de eerste keer jouw zoon of dochter achterlaat bij de opvang. Afscheid nemen met of zonder tranen, je weet dat ze in goede handen zijn. Hier hangt meestal ook een mooi prijskaartje aan vast. Maar je kan wel een deel van dit inschrijvingsgeld terugkrijgen!

Besparen op je kinderopvang

Paternal leave

Vaderschapsverlof

Vader worden, de gelukkigste dag van je leven. Een van de grote clichés over het ouderschap, maar beslis vooral zelf! Wat wel zeker is dat je geen tijd teveel zal hebben. Extra verlof is zeker geen overbodige luxe. Maar op welk extra verlof heb ik recht als vader?

Vaderschapsverlof

Vacation

Checklist voor een toffe en goedkope vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Een gezellige familievakantie, een babymoon net voor de bevalling of gewoon lekker thuis genieten van het Belgische weer? Wat je plannen ook zijn, bij KidsLife hebben we een aantal tips voor een zorgeloze vakantie.  

Checklist

Hospitalisation

Check tijdig je hospitalisatieverzekering

Bij een zwangerschap en bevalling komen heel wat kosten kijken. Naast de schattige nieuwe kleren, een kinderbed en hopen luiers zijn er ook veel medische kosten.

Hospitalisatieverzekering

Zelfstandig en zwanger

Wat zijn jullie voordelen als zelfstandige mama en papa?

Zelfstandig en zwanger? Ontvang jouw moederschapsrust, vrijstelling van sociale bijdrage en dienstencheques. Op kraamgeld en een groeipakket heb je ook recht. 

Zelfstandig en zwanger

Alles over ouderschapsverlof

Alles over ouderschapsverlof

Je kindje zien opgroeien, is het mooiste wat er is. Vergeet dus niet om je ouderschapsverlof aan te vragen. Dit is een gedroomde kans om meer tijd te spenderen met het gezin. Voltijds, halftijds, 1/5 of een combinatie van de verschillende mogelijkheden? Dat kies je zelf.

Alles over ouderschapsverlof

Apply for Maternity Care

Kraamzorg

Tegenwoordig verblijf je nog maximum een drietal dagen in het ziekenhuis na de bevalling. Neen, veel tijd om tot jezelf te komen heb je niet. Gelukkig kun je een beroep doen op kraamzorg.

Kraamzorg

Alles over tijdskrediet

Alles over tijdskrediet

Een onderbreking van het werk, iedereen kan het wel eens gebruiken. Hier vind je de antwoorden op de vragen: Zijn er voorwaarden aan tijdskredieten verbonden?  Krijg ik een uitkering? Ik werk in het onderwijs, hoe werkt dat?

Alles over tijdskrediet

Tips voor het schooljaar

5 tips voor een goedkope en efficiënte start van het nieuwe schooljaar

Je weet ongetwijfeld dat je vanaf 2 september opnieuw de wekker moet zetten en wat er allemaal in de boekentas van jouw enthousiaste leerling moet zitten. KidsLife geeft je daarom graag 5 tips voor om zo goedkoop en efficiënt mogelijk het schooljaar te starten. 

Checklist voor het nieuwe schooljaar

Conseils pour un job étudiant sans soucis

Tips voor zorgeloze vakantiejob

Festivals, reizen, studeren voor je herexamens, … Wat je ook van plan bent een leuke vakantiejob staat voor veel studenten of afgestudeerden ook op de planning. Met deze leuke bijverdienste kan je alvast heel wat van je wilde plannen betalen. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal rekening mee houden vooraleer je begint te klussen?

Tips voor zorgeloze vakantiejob

Vaderschapsverlof voor zelfstandigen

Vaderschapsverlof voor zelfstandigen

Kindje op komst? Dan kan je geluk waarschijnlijk niet op! Je wil tijd doorbrengen met je gezin, er zijn voor je kind en genieten van die eerste momenten. Maar tegelijk kan je niet zomaar je zaak achterlaten. Het vaderschapsverlof voor een zelfstandige is om die reden extra flexibel in te zetten. Zodat jij het perfecte evenwicht kunt vinden.

Vaderschapsverlof als zelfstandige

Zwanger: een checklist vol geluk

Zwanger? Een checklist vol geluk

Je bent zwanger, je wordt mama en papa, het is het mooiste geluk wat je kan bereiken, maar er komt toch heel wat op je af. KidsLife helpt je graag. Met deze checklist bouw je een mooie voorsprong op. Begin er tijdig aan, dan zit je op het einde van rit op een nog grotere, roze wolk.

Bekijk de checklist

Terug naar School

Eerste hulp bij Examenstress

Of jouw zoon of dochter nu een echt blokbeest is of afgeleid  bij de minste beweging, de examenstress kan altijd toeslaan. Bij KidsLife geven we je graag een aantal tips als eerste hulp bij examenstress.  

Eerste hulp bij examenstress

Image KidsLife

Ouderschapsverlof of voltijds blijven werken?

Wil je graag zoveel mogelijk tijd met je kind doorbrengen, of is het simpelweg niet mogelijk om opvang te voorzien tijdens de vakanties? Dan kan je als vader en moeder ‘ouderschapsverlof’ opnemen. 

Ouderschapsverlof

Ontdek de voordelen voor (zomer)kampen

Ga je tijdens de vakantie op reis met de kinderen, of laat de verlofplanner op het werk dit niet toe? Dan moet je al snel andere oplossingen uitvinden. Vakantiekampen zijn hier een ideale oplossing, maar zijn meestal ook heel prijzig. We geven je dan ook graag een overzicht van alle voordelen die te rapen vallen.  

Ontdek de voordelen