Opgelet!: Wees aandachtig voor phishing via WhatsApp, SMS en e-mail over Kinderbijslag, Schoolbonus en Groeipakket. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfels over de juistheid van communicatie? Contacteer je KidsLife-adviseur

Groener en veiliger: het Groeipakket in je eBox!

Gezinnen kunnen alle briefwisseling over hun Groeipakketdossier(s) voortaan ontvangen via hun beveiligde elektronische brievenbus eBox. Zo kunnen ze alle communicatie over het Groeipakket van hun kind(eren) op een veilige, snelle en ecologische manier opvolgen.


We leven in een sterk gedigitaliseerde wereld en doen steeds meer online, ook onze administratie. Het Agentschap Uitbetaling Groeipakket en de uitbetalers van het Groeipakket bieden alle Vlaamse gezinnen de mogelijkheid om de informatie over hun Groeipakketdossier(s) online te ontvangen en beheren.

Hoe werkt eBox?

Via de digitale brievenbus heb je op een veilige en eenvoudige manier toegang tot officiële documenten. Het is een betrouwbare en persoonlijke vorm van communicatie wat belangrijk is nu digitale fraude hoogtij viert. Bovendien is het een ecologisch alternatief voor het verzenden van documenten via de post.

Je kan je persoonlijke brievenbus altijd en overal raadplegen. Om verwittigd te worden van nieuwe berichten, kan je meldingen instellen bij de activering van je eBox. Brieven worden 3 jaar lang digitaal bewaard in de digitale brievenbus.

Naast informatie van de uitbetalers vind je in je eBox ook je administratie terug van de federale, Vlaamse en lokale overheden en van organisaties belast met een openbare dienstverlening. De lijst van instanties die met eBox werken, wordt steeds langer: overzicht.


Hoe activeer je je eBox?

Het Agentschap Uitbetaling Groeipakket heeft samen met de uitbetalers van het Groeipakket een animatievideo gemaakt om dat uit te leggen.

Activeren kan via My KidsLife

De aanmeldingsprocedure garandeert de cyberveiligheid en biedt elk gezin keuzevrijheid. Je kiest zelf de sleutel die het best bij jou past:

    • itsme,
    • je elektronische identiteitskaart (eID) en een kaartlezer,
    • je beveiligingscode via SMS,
    • of je beveiligingscode via mobiele app.

Klik hier voor informatie over aanmelden via CSAM bij de onlinediensten van de overheid.


eBox voor iedereen?

Het agentschap en de uitbetalers willen met deze campagne en de animatie zoveel mogelijk gezinnen informeren over de mogelijkheden van eBox. Zo kan elk gezin de keuze maken om de post over het Groeipakket digitaal of op papier te ontvangen. Alle informatie is hier terug te vinden.


Ontvang je nog geen Groeipakket van KidsLife? Mis geen enkel voordeel voor jouw gezin en registreer je nog vandaag! 

Ik kies voor KidsLife