Want KidsLife wil veel meer zijn dan een uitbetaler van het Groeipakket en Schoolbonus.

Schoolbonus en Schooltoeslag

De Schoolbonus vervangt de Schoolpremie in Vlaanderen. De naam is best verwarrend, want ook kinderen die niet naar school gaan krijgen dit bedrag. Een extra duwtje in de rug als ouder bij de start van elk schooljaar. Deze Schoolbonus ontvang je vanaf de geboorte tot wanneer je kinderbijslag stopt en wordt automatisch gestort begin augustus.

Hieronder vind je de bedragen:

0 - 4 jaar 20,40 euro / jaar
5 - 11 jaar 35,70 euro / jaar
12 - 17 jaar 51 euro / jaar
18 - 24 jaar 61,20 euro / jaar

Misschien heeft je kind ook recht op een Schooltoeslag

De Schoolbonus is er voor elk kind, maar onder bepaalde voorwaarden ontvangt je kind ook Schooltoeslag. Dat is de nieuwe Studietoelage. KidsLife ontvangt alle gegevens van de Vlaamse overheid dus je hoeft zelf geen aanvraag meer te doen. En net als de Schoolbonus, wordt de Schooltoeslag automatisch uitbetaald tot en met het secundair onderwijs.


Wanneer toch nog zelf aanvragen?

  • Als je in Brussel of Wallonië woont en je kind naar een Vlaamse erkende school gaat. Vraag dan hier je Schooltoeslag aan en wij onderzoeken of je er recht op hebt.

  • Als je een HBO5 opleiding volgt en ouder dan 25 jaar bent, dan heb je geen recht meer op Kinderbijslag maar misschien wel nog op Schooltoeslag. KidsLife bekijkt dit pas als je hiervoor een aanvraag indient.

Stap snel en makkelijk over naar KidsLife, zodat je kind geen voordelen misloopt. Even je gegevens invullen en wij doen de rest. Zo kan jij je concentreren op wat telt, het geluk van je kind. 

Ja, ik wil overstappen

De voordelen kort samengevat

250.000 gezinnen kozen al voor KidsLife:

-KidsLife zoekt altijd uit op welke toeslagen je kind nog recht heeft, naast het Groeipakket.
-KidsLife betaalt altijd stipt en correct uit.
-KidsLife is één van de vijf uitbetalers die erkend is door Kind & Gezin.
-KidsLife is het meest sociaal geëngageerde kinderbijslagfonds. We verdedigen de rechten van alle kinderen in België.
-KidsLife is het kinderbijslagfonds van 3 sterke HR Dienstengroepen die actief zijn in heel België: Group S, Liantis en EASYPAY GROUP.