Aanpassing regels Kinderbijslag voor Waalse gezinnen naar aanleiding van Corona

Het Coronavirus verwacht van elk gezin een enorme aanpassing in de levensstijl. Voor de Waalse gezinnen werden dan ook maatregelen getroffen om de regels rond de Kinderbijslag optimaal aan te passen aan de huidige situatie.
We zetten deze maatregelen graag voor jou op een rijtje:


Kinderbijslag in Wallonië

Kinderbijslag voor alle gezinnen

Voor gezinnen met minderjarige kinderen blijven alle regels gelden zoals voorheen. Wil je echter jouw rekeningnummer wijzigen waarop wij Kinderbijslag storten? Dan kan dit enkel als je een kopie of foto toevoegde van jouw bankkaart.

KidsLife blijft als Kinderbijslagfonds beschikbaar voor jullie. Wil je ons graag een document bezorgen? Dan stuur je het document best digitaal door per mail of via my KidsLife door naar ons, zo zijn we zeker dat we jou snel kunnen helpen.

Naast een stipte en correcte uitbetaling van de Kinderbijslag geven we graag 7 budgetvriendelijke tips om je kinderen bezig te houden in Coronatijden.


Kinderbijslag voor meerderjarige Kinderen

Studeren en werken

Volgens de huidige regels van de Kinderbijslag in Wallonië mag een student niet meer dan 240u per kwartaal werken om nog recht te kunnen hebben op Kinderbijslag. Een uitzondering hierbij is het 3de kwartaal (juli-augustus-september). Als de jongere ook na deze zomervakantie nog naar school gaat, dan mag deze jongere onbeperkt werken.

Doordat veel jongeren wat extra gaan bijwerken, dan vooral in zorgsector of om hun studies te kunnen betalen, mag een jongere tot eind 2020 onbeperkt werken als jobstudent.

Belangrijk: het moet zeker gaan om een tewerkstelling als jobstudent.

Niet zeker of de tewerkstelling onder ‘jobstudent’ valt? Neem dan even contact op met jouw werkgever, het namelijk zij die de aangifte hiervan doen.

Wil je nagaan of je nog recht hebt op Kinderbijslag?

Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur


Afgestudeerd of stoppen met studeren?

Als je van plan bent om niet langer te studeren tijdens of na deze coronamaatregelen, dan moet je je inschrijven als werkzoekende schoolverlater bij Forem, Actiris of de VDAB.

Inschrijven gaat zoals altijd digitaal of telefonisch.
Aangezien de diensten momenteel geen persoonlijke consulaties aanbieden of een open loket hebben is het dus niet mogelijk om jezelf persoonlijk in te schrijven.

Heb je geen mogelijkheid om je digitaal of telefonisch in te schrijven, dan kan je een verklaring  op eer indienen dat een inschrijving als werkzoekende schoolverlater volgt na de Coronamaatregelen.

Wil je graag een verklaring afleggen? Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur.


Stop je met studeren? Breng dat in elk geval jouw KidsLife-adviseur op de hoogte. Je kan deze wijziging zelf doorgeven in het klantenportaal my KidsLife of contacteer hen op jouw manier.


Voordelen van KidsLife

KidsLife als jouw Kinderbijslagfonds

KidsLife zorgt ervoor om ook tijdens deze moeilijke tijden de correcte en stipte uitbetaling van de Kinderbijslag en alle toeslagen te blijven garanderen.

We blijven ook bereikbaar voor al jouw vragen! Ontvang je momenteel nog geen Kinderbijslag van KidsLife? Vraag dan snel jouw Kinderbijslag aan bij KidsLife!

Ik wil klant worden bij KidsLife