Opgelet!: Wees aandachtig voor phisingberichten via WhatsApp of SMS over de uitbetaling van de Covid-19-toeslag. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfel je over de juistheid van de communicatie? Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur

Hoe moet ik de Covid-19-toeslag aanvragen?

De Covid-19-toeslag maakt deel uit van het Groeipakket, maar moet je we zelf aanvragen. Je kan dit aanvragen vanaf 15/06/2020 tot 01/11/2020. Je moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen om op deze Coronatoeslag recht te hebben.

Bekijk hier hoe je deze toeslag kan aanvragen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden voor de Covid-19-toeslag

De gezinnen in Vlaanderen waarvan de maandelijkse inkomsten lager dan 2213 Euro zijn EN die een inkomensdaling hebben tijdens deze Coronaperiode ten opzichte van de maanden januari en februari komen in aanmerking voor deze toeslag. 

Bekijk hier alle voorwaarden voor de COVID-19-Toeslag

Hoeveel bedraagt de Covid-19-toeslag

De Covid-19-toeslag of de Coronatoeslag op het Groeipakket bedraag 40 Euro per kind. Je kan hier maximaal 3 maanden recht op hebben. Dit wil zeggen dat je in totaal 120 Euro kan ontvangen per kind. 

Alle voorwaarden kan je hier terugvinden

Hoe moet ik de Covid-19-toeslag aanvragen?

De Covid-19-toeslag maakt deel uit van het Groeipakket, maar moet je we zelf aanvragen. Je kan dit aanvragen vanaf 15/06/2020 tot 01/11/2020. Je moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen om op deze Coronatoeslag recht te hebben.

Bekijk hier hoe je deze toeslag kan aanvragen.

Ik ben gescheiden of alleenstaande ouder, heb ik recht op een toeslag?

Het is niet omdat je alleenstaande ouder bent, dat je automatisch recht hebt op een sociale toeslag. 

Om een sociale toeslag te ontvangen mogen jouw gezinsinkomsten niet hoger zijn dan een bepaald grensbedrag. Het feit dat je alleenstaande of gescheiden ouder bent heeft vermoedelijk ook invloed op de gezinsinkomsten. Hierdoor kom je mogelijk in aanmerking. 

De grensbedragen en de samenstelling van deze Sociale Toeslag hangt af van waar je samen met de kinderen woont: Vlaanderen, Brussel of Wallonië

De Sociale Toeslag bij KidsLife ontvang je automatisch als je daar recht op heb! We doen dit na ontvangst van de belastingsaangifte. We ontvangen deze aangifte altijd 2 jaar later. 

Bijvoorbeeld:
Sociale toeslag voor 2019 (her)evalueren we in 2021. We ontvangen jouw inkomsten van 2019 namelijk pas in 2021 van de federale overheid.  

Kom je in aanmerking voor deze toeslag en wil je geen 2 jaar wachten? Contacteer jouw KidsLife-adviseur om een aanvraag te doen. 

Bekijk hier alle voorwaarden voor de Sociale Toeslag

Waarom worden de sociale toeslagen maar na 2 jaar gevalideerd?

Een Sociale Toeslag krijg je als je bruto gezinsinkomsten lager zijn dan een bepaald grensbedrag. Een overzicht van de totale gezinsinkomsten krijgen we door van FOD Financiën, op basis van jouw belastingsaangifte.
De definitieve gegevens van je inkomsten zijn pas 2 jaar nadien beschikbaar.
Jouw inkomsten van 2019 zijn bijvoorbeeld maar beschikbaar in 2021.

Hierdoor is het ook pas 2 jaar na datum mogelijk om een (definitieve) validering te doen van de Sociale Toeslag
Heb je al Sociale Toeslag ontvangen? Dan controleren we of je deze terecht hebt ontvangen. 
Heb je nog geen Sociale Toeslag ontvangen? Dan bekijken we of je niet in aanmerking komt en betalen wij eventueel de toeslag met terugwerkende kracht bij. 

Bekijk hier of je in aanmerking komt voor de Sociale Toeslag