Extra Covid-19 toeslag voor Brusselse gezinnen met beperkt inkomen.

De Brusselse regering beslist om een extra toeslag te voorzien voor de gezinnen met kinderen die getroffen zijn door de Coronacrisis. Het gaat om een eenmalige Covid-19-toeslag van 100 Euro per kind. Bekijk hier alle voorwaarden.

Woon je in Vlaanderen? Dan heb je mogelijk recht op de Covid-19-toeslag van Vlaanderen.


Covid-19-toeslag in Brussel: voorwaarden

Woon je in Brussel en ontvang je Kinderbijslag van KidsLife? Dan heb je mogelijk recht op de Covid-19-toeslag. Je moet wel voldoen aan onderstaande voorwaarde. De gezinsinkomsten van je gezin (jezelf en je partner of persoon waarmee je een feitelijk gezin vormt) mogen niet hoger zijn dan een bepaald grensbedrag:

  1. Jaarlijks gezinsinkomen lager dan € 34.603,94
  2. Jaarlijks gezinsinkomen lager dan € 50.231,53. Deze inkomensgrens geldt enkel voor gezinnen met minstens 2 kinderen die recht hebben op kinderbijslag.

Met andere woorden: je moet recht hebben op een Sociale Toeslag bovenop de Kinderbijslag vooraleer je recht hebt op deze bijkomende Covid-19-toeslag.
Deze eenmalige toeslag ontvang je op 8 september, samen met de Kinderbijslag. Als je recht hebt op deze toeslag, dan ontvang je een brief van ons.

Ook via jouw online dossier Kinderbijslag My KidsLife kan je deze bedragen raadplegen.

Ontdek My KidsLife: jouw online dossier Kinderbijslag


Covid-19-toeslag in Brussel aanvragen

KidsLife zorgt ervoor dat je krijgt waarop je recht hebt! Je hoeft dus GEEN aanvraag in te dienen, je ontvangt deze toeslag automatisch.

Heb je nog geen recht op een Sociale Toeslag bovenop de Kinderbijslag? Ontdek dan hier of je hiervoor in aanmerking kan komen.

Ontdek alles over de Sociale Toeslag


Andere toeslagen of verhoogde Kinderbijslag in Brussel?

Ontvang je Kinderbijslag van KidsLife? Dan zit je goed! We zorgen ervoor dat je geen enkel voordeel meer moet missen. Naast de maandelijkse Kinderbijslag bestaan er ook verschillende andere toeslagen en supplementen. KidsLife gaat voor jou graag op zoek naar elk voordeel waarop je recht hebt! Denk je in aanmerking te komen voor extra Kinderbijslag bovenop je maandelijkse stortingen? Bekijk dan alle voorwaarden voor verhoogde Kinderbijslag.

Ontdek verhoogde Kinderbijslag


Ontvang je momenteel nog geen Kinderbijslag van KidsLife? Doe dan snel je aanvraag online en wij brengen alles inorde!

Kinderbijslag aanvragen bij KidsLife