Opgelet!: Wees aandachtig voor phisingberichten via WhatsApp of SMS over de uitbetaling van de Covid-19-toeslag. KidsLife vraagt nooit naar persoonlijke gegevens via Whatsapp of SMS. Twijfel je over de juistheid van de communicatie? Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur

Het Groeipakket, een nieuwe naam voor het oud systeem van kinderbijslag. Waarom?

Wie kent de kinderbijslag niet? En het kraamgeld of geboortepremie? De schoolpremie? Ondersteuning bij de kinderopvang? In het oud systeem was er een wirwar aan verschillende voordelen die nu in één helder pakket zijn ondergebracht, het Groeipakket.

Oud systeem kinderbjislag

Hoe kan je nog iets vergeten als er maar één (Groei)pakket bestaat?

In het oud systeem van kinderbijslag verliep alles vrij afstandelijk. Je werkgever bepaalde waar je werd ingeschreven en van persoonlijk contact was er amper sprake. Niemand die je kon uitleggen waar je recht op had of die advies kon geven. Waarom zou je een duwtje in de rug missen omdat je niet wist waar je allemaal recht op had? Als uitbetaler van het Groeipakket zorgen we bij KidsLife ervoor dat je alle voordelen ontvangt die jou toekomen. Omdat elk kind geluk verdient.

Hoe vraag je het Groeipakket voor jouw kind aan?

Online aanvraag

Kinderbijslag voor 2019

Vóór 1 januari 2019. Zoek het maar uit.

Weten waar jouw kind recht op heeft, is een absoluut recht van jou, én van jouw kind! Het oud systeem van kinderbijslag ken je waarschijnlijk wel. Maar had je al gehoord van ‘leeftijdsbijslag’, ‘sociale toeslag’, ‘kraamgeld’, ‘schoolpremie’, ‘subsidie voor opvang’,... Zag jij door de bomen het bos nog?

 

Het Groeipakket, échte vereenvoudiging

Het basisprincipe is eenvoudig. Je vraagt zelf je Groeipakket aan bij KidsLife en je krijgt automatisch alle voordelen waar je recht op hebt. De Vlaamse overheid stuurt onze alle informatie door die wij nodig hebben om aan de slag te gaan. Dat hoef je zelf niet te doen. Heb je toch nog vragen? Neem dan gewoon contact op met één van onze KidsLife-experts die je graag wegwijs helpen om het kinderbijslag oud systeem te vertalen naar het nieuwe Groeipakket.

Neem contact op met één van onze KidsLife-experts

Contacteer ons

Kinderen geboren voor 2019

Heb je al kinderen die geboren zijn vóór 2019?

Als je al kinderen hebt die geboren zijn vóór 2019, dan kreeg je voor hen al de kinderbijslag in het oud systeem. Sinds 1 januari ben je automatisch overgeschakeld naar een nieuwe uitbetaler van het Groeipakket. Wil je dat KidsLife je Groeipakket beheert? Dat kan. Door een handige en snelle online aanvraag in te dienen, ben je in geen tijd klant van KidsLife. Wij zorgen ervoor dat de overschakeling vlot gebeurd.

Wanneer je opnieuw een kindje verwacht, kan je voor je nieuwe kindje zelf kiezen wie de uitbetaler van het Groeipakket wordt. Je hoeft dus niet meer via je werkgever de kinderbijslag aan te vragen, je hebt nu zelf de keuze. Ben je al klant bij KidsLife? Stuur ons een doktersattest op met de vermoedelijke bevallingsdatum of doe een online aanvraag. Ook wanneer je nog geen klant bent, kan je bij ons je aanvraag doen en zorgen wij ervoor dat je het startbedrag nog vóór de geboorte van je kind ontvangt.


Niet vergeten!

Wanneer heb je waar recht op?

  • Verwacht je een kindje? Neem dan zo snel mogelijk contact met Kidslife op. Zo krijg je het startbedrag al uitbetaald nog vóór de geboorte.
  • Elke maand als ondersteuning tijdens de belangrijkste jaren van het leven van jouw kind.
  • In augustus, voor alle kinderen die naar school gaan, krijg je een schoolbonus.
  • Sociale toeslagen bij een beperkt inkomen of uitzonderlijke omstandigheden, want echt élk kind verdient evenveel geluk.
  • Verschillende participatietoeslagen vanaf de crèche.

Meer weten waar je recht op hebt?

Neem contact met ons op