Sushi zonder zorgen

30 min bereidingstijd 

Maaltijd

30 min laten rusten voor snijden

Download recept

Bereiding

  1. Was en kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking.  Roer dan los met wat sushi azijn.
     
  2. Zet de zalm volledig onder met olijfolie in een steelpan. Zet op het zachtste vuurtje voor 20 minuutjes. Op deze manier gaart de zalm volledig zonder uit te drogen. Controleer altijd of de zalm volledig gaar is en laat vervolgens afkoelen in de olie.
     
  3. Stoof in een grote pan de fijngesneden sjalot in wat boter. Roer de eitjes los met fijngesneden bieslook en geraspte Parmezaan. Giet in de pan en bak volledig uit. Haal de omelet uit de pan en bewaar in de koelkast tot je het nodig hebt.
     
  4. Snij de groenten in fijne reepjes.
    Tip: kook de wortelreepjes eerst, anders zijn ze te hard voor de sushi.
     
  5. Alle ingrediënten voor 2 soorten sushi zijn nu klaar. Plaats eerst een norivel op een bamboe sushimatje. Leg er een laagje rijst op het vel, 1 cm van de onderkant, met een breedte van zo’n 5 cm. Je mag hiervoor best je handen gebruiken.
     
  6. Verspreid met je vingers overal een beetje wasabi over de rijst en leg in het midden reepjes omelet of zalm. Werk af met de reepjes groenten, wat velletjes gember, grof zeezout.
    Pro tip: Gebruik zeezout gemengd met gedroogd zeewier voor een meer umami smaak. 
     
  7. Tijd om te rollen. Plooi met de onderkant van je matje de rol eerst dicht en druk aan. Rol dan verder de rest van het vel op. Laat een halfuur rusten voor je de rol versnijdt. Serveer met sojasaus en gember.

Ingrediënten

1 rode paprika
1 gele paprika
Wasabipasta
Sushigember
100g sushirijst
100g water
1 avocado
1 wortel
4 norivellen
4 eieren
100g verse zalm
Sushi azijn
Olijfolie

Probeer ook onze andere recepten:

Brownie met gember vanille ijs
Steak Tartaar die je wel mag eten
Toast Avocado

Al tijdens je zwangerschap kraamgeld ontvangen?

Ontdek meer