Brownie met noten en vanille ijs

Geniet van deze licht verteerbare guilty pleasure. De gember, noten en citroenmelisse maken van dit recept een voedzaam tussendoortje.

15 min bereidingstijd

Dessert

200°C

20 min in de oven

Download recept

Bereiding

  1. Smelt de chocolade en boter op een laag vuurtje.
  2. Klop ondertussen de eieren op met suiker tot ze wit en luchtig zijn. Voeg er dan lepel per lepel cacao en bloem aan toe.
  3. Met de mixer op de laagste stand, voeg je de gesmolten chocolade toe. Nadien mogen ook de gehakte noten, geraspte gember en fijngesneden citroenmelisse bij het mengsel. 
  4. Doe dit alles in een bakvorm met bakpapier en bak 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  5. Laat afkoelen en serveer met vanille roomijs en wat blaadjes citroenmelisse.

Ingrediënten

250g Boter
200g Zwarte chocolade (min 70%)
4 Eieren
300g Suiker
80g Cacao
60g Bloem
1tl bakpoeder
100g walnoten
Stuk verse gember (naar smaak)
Citroenmelisse
Vanille roomijs (opletten dat het gemaakt is van gepasteuriseerde eieren!)

Probeer ook onze andere recepten:

Al tijdens je zwangerschap kraamgeld ontvangen?

Ontdek meer