Hospitalisatieverzekering bij zwangerschap

Bij een zwangerschap en bevalling komen heel wat kosten kijken. Naast de schattige nieuwe kleren, een kinderbed en hopen luiers zijn er ook veel medische kosten.
De meeste medische kosten worden terugbetaald door de verplichte ziekteverzekering. Maar deze dekt niet alle kosten. Een hospitalisatieverzekering kan bijkomende kosten dekken.
Wat is een hospitalisatieverzekering?

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering is een aanvullende verzekering op de wettelijk verplichte ziekteverzekering. Ze dekt bepaalde medische kosten bij een ziekenhuisopname wegens ziekte, ongeval of bevalling.

Welke kosten dekt de hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering dekt medische kosten bij een ziekenhuisopname wegens ziekte, ongeval of bevalling. Het gaat om bepaalde kosten verbonden aan de opname zelf en aan de voorafgaande zorg en nabehandeling.

Niet elke hospitalisatieverzekering dekt dezelfde kosten. Informeer je bij je ziekenfonds of bij je werkgever over de voorwaarden van je verzekering. 

Bijvoorbeeld: Je hospitalisatieverzekering dekt een verblijf in een tweepersoonskamer bij ziekenhuisopname. Als je in het ziekenhuis aankomt en je kiest voor een eenpersoonskamer, dan zullen de supplementen die het ziekenhuis voor een eenpersoonskamer aanrekent niet door je hospitalisatieverzekering terugbetaald worden.

Opgelet : indien je een verzekering afsluit tijdens je zwangerschap, dan is het niet zeker dat alle kosten van de bevalling worden gedekt. Vraag dit zeker na!

Hoeveel kost een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering kan je op maat laten samenstellen. Je kiest zelf welke kosten je laat dekken. Voor extra dekking betaal je natuurlijk meer. De meeste verzekeringsnemers bieden een simulatietool aan op hun website. Zo kan je zelf jou eigen ideale formule berekenen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de berekeningstool van de CM!

Moet ik mijn kindje opnemen in mijn hospitalisatieverzekering na de geboorte?

Na de geboorte kan je kindje automatisch worden opgenomen in jouw hospitalisatieverzekering indien je zelf lang genoeg bent aangesloten. Breng je mutualiteit tijdig op de hoogte van de geboorte en vraag om je kindje op te nemen in de polis. 

Kindje op komst? Ontvang nog het Startbedrag voor de geboorte.

Vraag hier je Startbedrag aan
Septemberverklaring Groeipakket

Septemberverklaring Groeipakket

Je hebt het misschien al horen vallen in de media. Het Groeipakket, de Kinderbijslag in Vlaanderen, was de hoofdrolspeler in de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering.
Alles over de Septemberverklaring
Hospitalisatieverzekering bij zwangerschap: alles wat je wil weten

Hospitalisatieverzekering bij zwangerschap: alles wat je wil weten

Ben je zwanger? Dan komt een hospitalisatieverzekering goed van pas. Kom er hier alles over te weten.
Hospitalisatieverzekering bij zwangerschap: alles wat je wil weten
Ik wil zwanger worden

Ik wil zwanger worden

De kogel is door de kerk: je begint aan een gezinnetje. Of je breidt je kroost nog wat uit. Alleszins, je wil zo snel mogelijk (weer) een kleine spruit verwelkomen. En eens je je zinnen erop hebt gezet, kan het niet snel genoeg gaan. Plan baby: start!
Ik wil zwanger worden