Hospitalisatieverzekering bij zwangerschap

Bij een zwangerschap en bevalling komen heel wat kosten kijken. Naast de schattige nieuwe kleren, een kinderbed en hopen luiers zijn er ook veel medische kosten.
De meeste medische kosten worden terugbetaald door de verplichte ziekteverzekering. Maar deze dekt niet alle kosten. Een hospitalisatieverzekering kan bijkomende kosten dekken.
Wat is een hospitalisatieverzekering?

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering is een aanvullende verzekering op de wettelijk verplichte ziekteverzekering. Ze dekt bepaalde medische kosten bij een ziekenhuisopname wegens ziekte, ongeval of bevalling.

Welke kosten dekt de hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering dekt medische kosten bij een ziekenhuisopname wegens ziekte, ongeval of bevalling. Het gaat om bepaalde kosten verbonden aan de opname zelf en aan de voorafgaande zorg en nabehandeling.

Niet elke hospitalisatieverzekering dekt dezelfde kosten. Informeer je bij je ziekenfonds of bij je werkgever over de voorwaarden van je verzekering. 

Bijvoorbeeld: Je hospitalisatieverzekering dekt een verblijf in een tweepersoonskamer bij ziekenhuisopname. Als je in het ziekenhuis aankomt en je kiest voor een eenpersoonskamer, dan zullen de supplementen die het ziekenhuis voor een eenpersoonskamer aanrekent niet door je hospitalisatieverzekering terugbetaald worden.

Opgelet : indien je een verzekering afsluit tijdens je zwangerschap, dan is het niet zeker dat alle kosten van de bevalling worden gedekt. Vraag dit zeker na!

Hoeveel kost een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering kan je op maat laten samenstellen. Je kiest zelf welke kosten je laat dekken. Voor extra dekking betaal je natuurlijk meer. De meeste verzekeringsnemers bieden een simulatietool aan op hun website. Zo kan je zelf jou eigen ideale formule berekenen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de berekeningstool van de CM!

Moet ik mijn kindje opnemen in mijn hospitalisatieverzekering na de geboorte?

Na de geboorte kan je kindje automatisch worden opgenomen in jouw hospitalisatieverzekering indien je zelf lang genoeg bent aangesloten. Breng je mutualiteit tijdig op de hoogte van de geboorte en vraag om je kindje op te nemen in de polis. 

Kindje op komst? Ontvang nog het Startbedrag voor de geboorte.

Vraag hier je Startbedrag aan
Wijzigingen Groeipakket in januari 2023

Wijzigingen Groeipakket in januari 2023

Je hebt het misschien al horen vallen in de media. Het Groeipakket, de Kinderbijslag in Vlaanderen, was de hoofdrolspeler in de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering.
Wijzigingen Groeipakket in januari 2023
Ik ga verhuizen

Ik ga verhuizen

Verhuizen binnen België? Naar een andere regio? Of naar het buitenland? Bekijk hier de impact voor de betaling van jouw Kinderbijslag en Groeipakket.
Ik ga verhuizen
Ik ben nieuw in België

Ik ben nieuw in België

Welkom in België! Er staan waarschijnlijk een ganse hoop taken op jouw to-do lijst. Wij bij KidsLife helpen je alvast een handje met het geven van alle voordelen waar jouw kind recht op heeft.
Ik ben nieuw in België