7 budgetvriendelijke tips om je kinderen bezig te houden in coronatijden

7 budgetvriendelijke tips om je kinderen bezig te houden in coronatijden

Ga je ook zo koortsachtig op zoek naar leuke en betaalbare manieren om je kinderen gelukkig te houden? Goed nieuws: je hoeft niet verder te zoeken. Wij zetten enkele tips op een rij. Nog beter nieuws: de duurste tip kost maar 1 cent.


Tip 1. Maak een dagschema. Dat geeft zowel jou als je kind wat houvast.

Probeer je zoveel mogelijk te houden aan een school- of crèchestructuur. Zo kan je bijvoorbeeld rond 10 uur een pauze inlassen met een stukje fruit. Hier vind je handige tips hoe je de dag het beste invult, én je kan structuurkaarten downloaden. Maar wees niet te streng voor jezelf: af en toe kan er gerust wat druk van de ketel.


Tip 2. Gelukkig zijn er heel wat films en series online waar je kind écht iets aan heeft.

De VRT, bijvoorbeeld, voegde op haar site heel wat educatieve tv-programma’s toe. Of organiseer een filmnamiddag met de jeugdfilms van J.E.F. Maar ook theater kan je nu gewoon in je huiskamer bekijken. Kunst- en cultuurhuizen bundelden de krachten om jong en oud eventjes zoet te houden. Je ziet telkens voor welke leeftijd de voorstelling geschikt is.


Tip 3. Kent jouw zoon- of dochterlief alle dieren?

Om dat uit te vinden, hoef je niet naar de dierentuin te gaan. De dierentuin komt naar jou. Ga mee op autosafari met de Beekse Bergen en benoem samen met je kindjes alle dieren die je tegenkomt.


Tip 4. Vergeet niet te bewegen!

Wist je dat je ook makkelijk thuis kan sporten? Keuze genoeg! Dankzij Kinderen voor Kinderen, bijvoorbeeld, volg je danslessen op YouTube. Of misschien is Just Dance meer iets voor jouw kind? Al bewegen de allerkleinsten wellicht liever met Biba en Loeba of met Clown Casper.


Tip 5. Geef je kinderen gerust taakjes

Als je van thuis werkt, ondertussen het huishouden regelt en ook nog eens de kinderen bezig moet zien te houden, dan heb je meer dan je handen vol. Vergeet niet dat kinderen graag wel eens een handje helpen. Geef ze dus gerust taakjes. Maison Slash maakte een mooi overzicht met de verschillende to do’s die kinderen aankunnen per leeftijd. 


Tip 6. Kinderen vinden het heerlijk om naar verhaaltjes te luisteren.

Heb jij er even genoeg van om zelf voor te lezen? Of is je voorraad voorleesboeken al bijna uitgeput? Geen nood. Er zijn genoeg online alternatieven. Luisterboeken, bijvoorbeeld, vind je op bol.com in deze coronatijden voor 1 cent per e-book. Ken je Fundels? Daarmee kan je momenteel 15 boeken gratis downloaden. En absoluut onmisbaar zijn de heerlijke hoorspelen van Het Geluidshuis. Speciaal voor deze binnenblijfdagen maakten zij een pagina met wekelijks gratis verhalen


Tip 7. Van liedjes zingen word je vrolijk.

Brul luidkeels mee met Kapitein Winokio, en je begrijpt het meteen. Zolang het coronavirus ons thuis houdt, is de app gratis. Ook op YouTube vind je leuke meezingliedjes. Kijk maar naar het profiel van Oormajoor.

Bij KidsLife zit je goed, wij blijven ook tijdens moeilijke tijden doorwerken om een stipte en correcte uitbetaling van jouw Kinderbijslag of Groeipakket te garanderen.

Ik wil aansluiten bij KidsLife